Acasă Educatie Acțiuni preventive ale polițiștilor ilfoveni în unitățile de învățământ

Acțiuni preventive ale polițiștilor ilfoveni în unitățile de învățământ

DISTRIBUIȚI

Odată cu începerea semestrului al doilea al anului școlar în curs, polițiștii ilfoveni din cadrul Biroului Siguranță Școli și de la Ordine Publică au avut o serie de acțiuni preventive, în mai multe localități din județ, prilej cu care au discutat cu directorii instituțiilor de învățământ despre asigurarea pazei, accesul elevilor în școală, dar și despre continuarea respectării măsurilor de prevenție împotriva Covid 19, având în vedere prelungirea, cu 30 de zile, a stării de alertă, începând cu data de 12 februarie.

Având în vedere gradul ridicat de protecție care trebuie acordat copiilor, oamenii legii au fost prezenți, de asemenea, la afluirea și defluirea persoanelor din proximitatea unităților de învățământ, în vederea respectării distanțării sociale, a portului măștii de protecție, precum și a celorlalte măsuri de protecție sanitară impusă de autorități în contextul pandemiei generate de SARS CoV2.

Polițiștii au avut și vor avea în vedere respectarea reglementărilor si pe linie rutieră în zonele adiacente a unităților de învățământ și nu numai, acționând pentru fluidizarea traficului auto și pietonal.

Reamintim că, la 8 februarie 2021, au fost reluate cursurile, iar potrivit Hotărârii nr.10/5 februarie 2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 42 unități de învățământ din Ilfov au început școala în scenariul verde, 154 în scenariul galben și 57 în scenariul roșu.

 Recomandări

Se recomandă distanțare de un metru între elevi, care vor purta masca în permanență. Preșcolarii nu sunt obligați să poarte mască.

Orele de curs în format fizic într-o clasă se suspendă la apariția unui caz de infectare cu SARS-COV2, în cazul grădinițelor și claselor primare, și a două cazuri pentru gimnaziu.

Închiderea întregii școli se decide punctual de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov împreunaăcu conducerea școlii, dacă apar cazuri în rândul profesorilor.

Se pot face teste la cabinetele școlare, dacă un elev prezintă simptome și există acordul scris al părinților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here