Acasă Social IPJ Ilfov – „Dincolo de Aparențe”

IPJ Ilfov – „Dincolo de Aparențe”

DISTRIBUIȚI

La data de 30 septembrie a.c. polițiștii Biroului Siguranță Școlară, ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității  și ai Serviciului Rutier din Ilfov au fost prezenți la o unitate de învățământ din Grădiștea, unde au desfășurat 2 activități  informativ- preventive, la care au participat elevii și cadrele didactice ale acestei școli.

Astfel, una dintre activități s-a desfășurat în cadrul campaniei „Dincolo de Aparențe”, cu participarea elevilor de la 3 clase de a VII-a și a VIII-a, tema acesteia fiind consumul și traficului de substanțe psihoactive.

În cadrul activității elevii au putut viziona imagini video despre consumul de droguri, totodată, fiind purtate  discuții despre consecințele și riscuri asociate consumului de droguri.

De asemenea,  elevii au primit materiale informative cu privire la prevenirea consumului de substanțe psihoactive.

Cea de a doua activitate a fost dezbătută cu elevii a 6 clase din  învățământul primar, fiind discutate și abordate teme precum educația rutieră și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, cu referire la infracțiunile de furt din autoturisme.

Cei mici au fost informați cu privire la regulile de circulație și au interacționat cu polițiștii când le-au fost prezentate mai multe indicatoare rutiere.

Polițiștii au încercat să-i responsabilizeze pe cei mici, aceștia primind recomandări cu privire la conduita, pe care trebuie să o aibă în trafic, fie ca pietoni, fie ca pasageri.

Referitor la furturile din autoturisme, ce mici au fost sfătuiți să nu își lase bunuri de valoare în autoturisme.

Activitățile informativ preventive vor fi desfășurate de polițiștii ilfoveni în mod permanent, astfel încât, încă de mici, elevii să devină responsabili și să conștientizeze,  pericolele la care pot fi expuși atunci când deciziile nu sunt luate în mod corect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here