Acasă Social Adaptarea vaccinului Pfizer/BioNTech la noile variante de COVID nu este „deocamdată” necesară

Adaptarea vaccinului Pfizer/BioNTech la noile variante de COVID nu este „deocamdată” necesară

DISTRIBUIȚI
Illustration du logo du laboratoire Pfizer qui serait sur le point d'aboutir dans la formule d'un vaccin efficace contre le coronavirus (COVID-19) le 10 novembre 2020 © Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage Illustration of the logo of the Pfizer laboratory which would be on the verge of being formulated into an effective vaccine against the coronavirus (COVID-19) on November 10, 2020.

Vaccinul anti-Covid-19 produs de laboratoarele Pfizer şi BioNTech nu trebuie „deocamdată” adaptat la noile variante de coronavirus în circulaţie, a dat asigurări luni în cadrul unei conferinţe de presă şeful BioNTech, Ugur Sahin, susţinând mai degrabă o „a treia doză” de vaccin.

„Este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o variantă care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul”, a spus Ugur Sahin, potrivit Agerpres. „Luarea unei decizii acum s-ar putea dovedi a fi greşită, dacă în trei sau şase luni va domina o altă variantă”, a adăugat el. Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar trebui luată numai dacă „vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim”.„Pentru moment, ştim că un rapel cu formula de bază este suficient”, a spus Ugur Sahin. Ca urmare, „cea mai bună abordare pentru a face faţă acestei situaţii este de a continua cu o doză de rapel” pentru a creşte imunitatea oferită de vaccin, a adăugat el. Pfizer şi BioNTech au menţionat, de asemenea, la începutul lunii iulie “rezultate încurajatoare” ale studiilor pentru o a treia doză şi intenţionează să solicite autorizaţia pentru administrarea unei a treia doze de vaccin în Statele Unite şi Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × five =