Acasă Info Local ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE!

ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE!

DISTRIBUIȚI

Firea AgerpresRobert Negoiță, președintele PSD București, s-a dat la o parte din fruntea celei mai mari organizații social-democrate din țară, la ”indicațiile” lui Liviu Dragnea, după conflictul deschis pe care l-a avut cu Cristian Rizea, șeful organizației Sectorului 5. Negoiță voia să schimbe candidații desemnați la sectoare, printre aceștia numărându-se și Rizea. De fapt, scandalul a izbucnit de mai multă vreme, atunci când Negoiță și-a anunțat candidatura la șefia PSD împotriva lui Dragnea. Atunci a fost vorba de un puci, pus la cale de Negoiță și de foști membri ai PSD Sector 5, oameni de bază ai lui Marian Vanghelie, dați afară de Rizea și primiți ”pe ușa din față” de Negoiță, la PSD Sector 3. Cum Dragnea nu uită asemenea gesturi, a venit vremea schimbării, Negoiță fiind schimbat cu Gabriela Firea, cea care va candida la 5 iunie pentru Primăria Capitalei.

Negoiță a fost numit secretar regional pentru București – Ilfov. El se întoarce de fapt să ”aibă grijă” de PSD Ilfov, în locul Gabrielei Firea.

Cristian Rizea a fost suspendat de la șefia PSD Sector 5, pentru șase luni, în locul său fiind numită Ligia Moldovan, șefa organizației de femei. În ciuda campaniei agresive pe care și-a făcut-o în Sectorul 5, Rizea nu va mai fi candidatul PSD la funcția de primar. De asemenea, Ilie Mario Rafael, fost lider al Partidei Romilor, președinte executiv al PSD Sector 5, a fost exclus din partid. El este cel care a vrut să organizeze un miting împotriva lui Negoiță, pe care îl acuză că s-a încurcat cu toți oamenii lui Vanghelie.

Gabriela Firea, care va avea sub control, în continuare, și organizația de Ilfov, prin soțul său, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a ținut să mulțumească, pentru vot, colegilor, ”în special domnului președinte Dragnea, pentru încredere”, dar a ținut să precizeze că Robert Negoiță este cel care a propus-o pentru București, aruncându-i în brațe și eventualul eșec în alegerile pentru Primăria Generală. ”Îi garantez faptul că împreună, PSD București va fi o echipă unită și vom face în așa fel încât tensiunile dintre unii dintre colegii noștri să dispară, să muncim împreună. Sunt convinsă că bucureștenii și ilfovenii au nevoie de un proiect, de o viață mai bună, și tot ce au nevoie să fie rezolvat de candidații noștri. Din acest moment, vă asigur că nu veți mai lua la cunoștință de nicio disensiune din cadrul acestei organizații mari, frumoase, și de noi veți auzi doar de proiectele dedicate bucureștenilor. Ne vom dedica exclusiv proiectelor pentru bucureșteni și ilfoveni. Eu sunt prima opțiune pentru Primăria Capitalei, dar poate să apară și o altă variantă. Toate la timpul lor”, a declarat Firea.

Pasul lateral pe care l-a făcut Negoiță nu este altceva decât o eschivă din fața unui potențial eșec la Capitală și un mod de a-și mări influența în Ilfov, al cărui lider a mai fost, unde deține mai multe proprietăți și unde are niște bani ”de împărțit” cu Fiscul. – foto: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here