Acasă Anchete ADMINISTRATORII GROPII DE GUNOI DE LA GLINA, VICTOR DOMBROVSCHI SI SERGIO PILERI,...

ADMINISTRATORII GROPII DE GUNOI DE LA GLINA, VICTOR DOMBROVSCHI SI SERGIO PILERI, AU FOST REȚINUTI

DISTRIBUIȚI

Administratorii gropii de gunoi de la Glina, Victor Dombrovschi si Sergio Pileri, au fost reținuti, luni, in Romania, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile italiene, pentru tentativa de spalare de bani in favoarea mafiei, potrivit unor surse judiciare. Conform surselor citate de Mediafax, cei doi au fost ridicati concomitent cu mai multi presupusi complici ai acestora, retinuti in urma unor descinderi care au avut loc in Italia. Dombrovschi si Pileri urmeaza sa fie extradati in Italia.

Cei doi ar face parte din gruparea Cosa Nostra, care se presupune ca este coordonata de Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo, cel care s-ar afla si in spatele firmelor care administreaza groapa de gunoi Glina, de la periferia Bucurestiului.

Potrivit presei italiene, in octombrie 2012, procurorii au facut o ancheta care a vizat persoane si companii suspectate de implicare in vanzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzactie evaluata la circa 100 milioane de euro. Procurorii din Roma verificau atunci ipoteza conform careia Massimo Ciancimino jr. ar detine, prin intermediari sau sub un nume fals, actiuni la firme care administreaza groapa de gunoi Glina. Sub paravanul acestor firme, Ciancimino jr. ar fi ascuns sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicita a tatalui sau ori din activitati proprii de spalare de bani.

In acea ancheta a fost implicata si compania Ecorec, care se pare ca ii apartine lui Massimo Ciancimino, si care detine groapa de gunoi de la Glina.

1 COMENTARIU

  1. Numai ei sa aiba, numai ei sa castige, restul sa faca foamea.Petricu Cristian Alexe, Locotenentul Mafiei in Romania ? Prea s-a folosit de toti .Mereu obtinea informatii si de fiecare data se plangea ca nu a facut nimic.Acum uite Kg de aur si 10 case dobandite peste noapte.Adevarul este ca nu_i greu sa faci pe modestul cu matu plin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here