Acasă Educatie Adună norocul cu mâna ta! 

Adună norocul cu mâna ta! 

DISTRIBUIȚI

Protecția Animalelor CJ Ilfov, Spitalul Veterinar Pet Stuff, Asociația Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari organizează, în data de 6 aprilie, în intervalul 11:00 – 16:00, în sectorul 6 al Capitalei, o campanie ce are ca scop direct strângerea mizeriei lăsate în urmă de proprietarii de câini, în parcuri ori în alte spații publice, iar ca scop indirect promovarea unui comportament responsabil față de societate în general.

Dr. Cristian Cristea, medic veterinar Pet Stuff: „E absolut minunat să avem un câine în viața noastră. Dar câinele vine la pachet cu responsabilitate. Și din păcate, vedem că mulți cetățeni uită de acest aspect. Sunt mulți care ies cu câinii la plimbare și nu strâng fecalele. Trebuie să știm un lucru extrem de important: Fecalele de câini pe care le lăsăm în urmă, de lene ori de nepăsare, pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale. Ele conțin microorganisme care provoacă boli grave la oameni precum Salmonella. Și, de asemenea, în momentul în care câinele meu miroase mizeria lăsată în urmă de alt câine poate lua foarte multe boli parazitare. Noi, la spital, avem multe cazuri de căței cu tot felul de paraziți, care provoacă boli grave. Considerăm că e de datoria noastră, a fiecăruia dintre noi, indiferent de funcția pe care o ocupăm și de domeniul în care activăm, să venim cu astfel de inițiative și să promovăm un comportament responsabil față de cetățeni, de animale și de mediu”.

Anca Stoenescu, consilier Protecția Animalelor CJ Ilfov: „București e reședința județului Ilfov, iar noi avem sediul în sectorul 6. În momentul acesta, avem la sediu o cățelușă, Steluța, pe care am salvat-o de pe stradă. O scoatem zilnic afară și tot timpul se întâmplă să vedem mizerie nestrânsă de alți proprietari de câini. Dacă nu suntem atenți, călcăm în mizerie efectiv. Cu toate că vorbim de zona Cotroceni, o zonă frumoasă, boemă, centrală. E complet anormal și considerăm că totul pleacă de la educație. Și cum schimbăm lucrurile, dacă nu prin puterea exemplului?! Drept urmare, facem apel la oameni să se alăture demersului nostru și să vină, ca voluntari, în data de 6 aprilie.”

Carla Buleanu, președinte Big Hearts Society: „Eu mi-aș dori să văd mai multe soluții din partea autorităților și nu neapărat amenzi date. Eu cred că e mai important să mizăm pe educație și pe prevenție. În străinătate, în parcuri, vedem din loc în loc suport cu punguțe în el. La noi nu prea există așa ceva. Mai sunt în țarcurile special amenajate punguțe, dar ele sunt lăsate tot de proprietarii de câini. Însă, este important să avem și măsuri de coerciție.”

Vlad Popescu, președinte CCU: „Cel mai urât peisaj e atunci când se topește zăpada. Când ninge, mulți au obiceiul prost de a ascunde fecalele în zăpadă. Iar apoi, când se topește zăpada, este efectiv o imagine complet nedemnă de o țară europeană. Practic, primăvara nu vine cu flori, ci cu fecale. Ne dorim să avem foarte mulți voluntari la această acțiune, care să fie un exemplu și care să ducă mesajul nostru mai departe. Toți cei care vor să participe la acțiunea din data de 6 aprilie ne pot scrie pe Facebook ori pe Instagram, am realizat și un eveniment pe Facebook.”

Pe lângă acțiunile practice de curățenie, evenimentul va oferi și oportunități concrete de educație și informare pentru publicul larg. În data de 6 aprilie, cetățenii vor primi punguțe speciale și vor avea posibilitatea de a învăța mai multe despre comportamentul responsabil față de animalele de companie, inclusiv despre modul corect de a gestiona deșeurile animalelor.

În România, cei care nu strâng în urma câinilor lor riscă amenzi. Amenzile nu sunt reglementate la nivel național, ci la nivel local, de fiecare primărie. Bucureștenii care nu adună după animalele lor riscă amenzi cuprinse între 200 și 3.000 de lei.

2 COMENTARII

  1. […] Protecția Animalelor CJ Ilfov, Spitalul Veterinar Pet Stuff, Asociația Big Hearts Society și Clubul Câinilor Utilitari organizează, în data de 6 aprilie, în intervalul 11:00 – 16:00, în sectorul 6 al Capitalei, o campanie ce are ca scop direct strângerea mizeriei lăsate în urmă de proprietarii de câini, în parcuri ori în alte spații publice, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here