Acasă Info Local AJOFM Ilfov: Atestarea întreprinderii sociale  

AJOFM Ilfov: Atestarea întreprinderii sociale  

DISTRIBUIȚI

Conform Legii nr.219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfășoară activităţi în domeniul economiei sociale, care deține un atestat de întreprindere socială și respectă principiile economiei sociale, amintește Corina Florentina Preda, purtător de cuvânt al AJOFM Ilfov.

Statutul de întreprindere socială se recunoaște prin acordarea unui atestat, care se acordă persoanelor juridice pe baza actelor de înființare și funcționare.

Atestatul certifică scopul social al întreprinderii sociale. Atestatul se acordă acelor întreprinderi sociale care dispun prin actele de înființare și funcționare respectarea următoarelor criterii:

  1. a) acționează in scop social și/sau în interesul general al comunitătii;
  2. b) alocă minim 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare;
  3. c) se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale;
  4. d) aplică principiul echităţii sociale faţă de angajaţi, asigurand niveluri de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferente care sa depăseasca raportul de 1 la 8.

Atestatul se acordă pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii, dacă se face dovada că sunt respectate condiţiile care au stat la baza acordării acestuia.

Atestatul se eliberează de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov prin Compartimentul economie socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here