Acasă Social AJOFM Ilfov: Bursa Generală a Locurilor de Muncă

AJOFM Ilfov: Bursa Generală a Locurilor de Muncă

DISTRIBUIȚI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat astăzi, 17 mai 2024, BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ, în incinta Instituţiei Prefectului – Județul Ilfov.

Din totalul de 87 de angajatori contactați, 38 au onorat invitația și au fost prezenți cu 603 locuri de muncă vacante în diferite domenii de activitate, dintre care 43 au vizat persoane cu studii superioare, iar restul, persoane cu studii medii, muncitori calificaţi și necalificați.

La eveniment au participat 457 de persoane, dintre care 59 de elevi din anul terminal de la diferite licee din județul Ilfov, ce au luat parte la un atelier privind tehnici de căutare a unui loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intenție, prezentarea la interviu) și au putut adresa întrebări consilierului specializat. De asemenea, au fost prezente la eveniment 11 persoane custodiate aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei de la Penitenciarul București-Jilava calificate sau necalificate, în vederea angajării atunci când vor termina de executat pedeapsa.

Participanţii au avut posibilitatea de a interacționa în mod direct cu angajatorii și de a identifica mai uşor locul de muncă corespunzător pregătirii lor profesionale și aspirațiilor personale, precum și cursul de calificare, recalificare, specializare sau perfecţionare dorit, aceştia beneficiind de asistenţă din partea consilierilor A.J.O.F.M. Ilfov.

În acest sens, A.J.O.F.M. Ilfov a organizat un punct de informare și consiliere profesională, precum și un punct de informare asupra posibilităților de reconversie profesională. Totodată, au existat și un stand destinat promovării economiei sociale și un stand dedicat legii nr. 111/2022 privind reglementarea activității prestatorului casnic la care persoanele interesate au putut afla informații cu privire la reglementările în domeniu, iar la standul EURES au fost prezentate ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European.

La eveniment am avut alături reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și reprezentanți ai Batalionului 313 Cercetare în Adâncime „Burebista” care au fost prezenți în vederea recrutării persoanelor interesate. De asemenea, au participat reprezentanți ai Asociației Ateliere fără frontiere și ai Asociației World Vision România, care au venit în întâmpinarea celor 7 cetățeni ucrainieni prezenți la eveniment.

Ne-am bucurat de prezența la eveniment a doamnei prefect al județului Ilfov Simona Neculae, a doamnei director Nela Plugărescu și a doamnei Corina Scarlat din partea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, precum și a membrilor Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Ilfov.

Până la finalul evenimentului, 161 de persoane au fost selectate în vederea angajării.

 

1 COMENTARIU

  1. […]  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă în data de 17 mai 2024. Evenimentul a fost găzduit de către Instituția Prefectului – Județul Ilfov.           Au fost contactați 87 de angajatori dintre care 38 au confirmat participarea. Au fost anunțate 603 locuri de muncă disponibile din care […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here