Acasă Economie AJOFM Ilfov reamintește:

AJOFM Ilfov reamintește:

DISTRIBUIȚI

41,5% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj

 Purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov (AJOFM), Corina Florentina Preda, a informat telefonic că menținerea restricțiilor pentru anumite domenii de activitate a impus continuarea acordării șomajului tehnic, la cererea angajatorilor care au păstrat și din iunie suspendarea contractelor de muncă ale salariaților.

Reluarea activităților în sectoarele economice nerestricționate este susținută de cadrul legislativ al OUG 92/2020, prin decontarea a 41,5% din salariile plătite în luna iunie, de angajatorii care au reactivat contractele suspendate pentru șomaj tehnic, precum și prin măsuri de stimulare a angajării tinerilor până în 29 de ani, a persoanelor peste 50 de ani sau a cetățenilor români concediați în străinătate.

Pe platforma aici.gov.ro  există o procedură pentru decontarea a 41,5% din salariile reactivate din șomaj tehnic în luna iunie, iar documentele se vor putea încărca doar după plata obligațiilor fiscale aferente acestor salarii.

Măsurile de continuare a șomajului tehnic și de decontare a 41,5% din salariile reactivate nu pot fi cumulate în situația angajatorilor care au mai multe obiecte de activitate în actul constitutiv.

Angajatorii care încheie contracte de muncă cu normă întreagă și durată nedeterminată cu tineri până în 29 de ani sau cu șomeri cu vârsta de peste 50 de ani concediați în perioada situației de urgență sau de alertă pot primi lunar, timp de un an, jumătate din salariului negociat, subvenție plafonată la 2.500 de lei brut.

Documentele necesare pentru aceste subvenții se pot descărca de pe site-ul owww.anofm.ro/Ilfov, se semnează electronic de către reprezentantul legal al societăți și se trimit prin poștă electronică la adresa ajofm@if.anofm.ro

Solicitarea se face numai pentru persoanele care au avut o durată a suspendării a contractului individual de muncă de minimum 15 zile în perioada stării de urgenţă sau de alertă şi au beneficiat fie de indemnizaţiile prevăzute de OUG nr. 30/2020.

Decontarea unei părți din salariu reprezentând 41,5% din salariul de bază brut nu se cumulează cu subvențiile care se acordă în cazul angajatilor pentru care angajatorii au încheiat cu AJOFM Ilfov contracte sau conventii în baza art. 80,85 și 93^4 din Legea 76/2002.

Angajatorii suportă integral contravaloarea salariilor angajaților și ulterior, începând cu data de întâi până la data de 25 a lunii următoare perioadei de raportare căreia îi sunt aferente veniturile, depun prin intermediul platformei aici.gov.ro o cerere semnată și datată de reprezentantul legal, o declarație pe propria răspundere  și lista persoanelor care beneficiază de această sumă, asumată de reprezentantul legal. – CĂLIN MATEI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here