Acasă Interne Alcoolul pentru șoferii români rămâne ”sport national” 

Alcoolul pentru șoferii români rămâne ”sport national” 

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

La data de 9 martie a.c., Poliția Română a organizat acţiuni rutiere, în toată țara, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul zilei, polițiștii au aplicat 8.181 de sancțiuni contravenționale, dintre care 178 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 8.003 reprezentând alte sancțiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 561 de permise de conducere, dintre care 199 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 156 de infracțiuni, dintre care 69 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, iar 15 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Un conducător auto a fost depistat conducând un autoturism, pe Drumul Național 1, în județul Prahova, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (canabis). În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Un alt bărbat a fost depistat conducând un autoturism, în municipiul Giurgiu, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive (pozitiv Heroinaă și Amfetamină). Și pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal.

Alți doi șoferi au fost depistați la volan, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, (0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,66 mg/l). Și în cele 2 cazuri, a fost întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here