Acasă Politic Alegeri pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan zice că Opoziția îl vrea pe...

Alegeri pentru Primăria Capitalei: Nicușor Dan zice că Opoziția îl vrea pe el candidat împotriva lui Firea

DISTRIBUIȚI

Echipa deputatului Nicuşor Dan a realizat un sondaj de opinie din care reiese că peste 70% dintre bucureştenii care vor vota cu PNL, USR-PLUS sau cu PMP își doresc un singur candidat susținut de aceste formațiuni. 31% dintre respondenţi și-ar dori ca acesta să fie Nicușor Dan.

Întrebaţi pe cine ar vota pentru funcţia de primar general dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, bucureştenii au spus: Gabriela Firea – 18,2%, Nicușor Dan – 16,8%, Vlad Voiculescu – 13,1%, Rareș Bogdan – 8,9%, Victor Ponta – 5,7%, Roxana Wring – 4,5%, Robert Turcescu – 3,8%, Daniel Barbu – 1,2%, alt candidat – 1,3%

Votanţii PNL, USR-PLUS şi PMP spun că Nicuşor Dan ar trebui să fie candidatul comun al Opozitiei (31%), urmat de Vlad Voiculescu, cu 25,1%, si Rareş Bogdan, cu 22,3%.

Când vine vorba doar de votanţii USR-PLUS, tot Nicuşor Dan ar fi candidatul comun preferat, cu un procent de 47,8, urmat de Vlad Voiculescu, cu 34,9%, si Roxana Wring, cu 10,7%.

Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI pe un eșantion de 860 de persoane, cu o marjă de eroare de 3,4%, la un nivel de încredere de 95%. Perioada de colectare a fost 19 – 27 iunie 2019, iar rezultatele sunt reprezentative pentru toată populația online din București.

Nicușor Dan a mai candidat pentru funcția de primar general al Capitalei, fără succes, la alegerile din 2012 și 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here