Acasă Politic Alegeri SUA: Biden – Trump 264 – 214/Se numără în continuare

Alegeri SUA: Biden – Trump 264 – 214/Se numără în continuare

DISTRIBUIȚI

Rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA a ajuns, joi dimineață, să depindă de rezultatul din cinci state ce au, în total, 60 de voturi în colegiul electoral. Trump conduce în patru dintre ele, dar Biden a tot recuperat mult din diferență, mai ales în condițiile numărării la sfârșit a voturilor venite prin poștă.

Potrivit estimărilor Fox News și Associated Press, Biden și-a asigurat 264 de voturi din cele 270 necesare pentru a deveni președinte, în timp ce Trump are 214 la acest moment.

În Pennsylvania (20 de voturi), după numărarea a 89% dintre voturi, Donald Trump are 50,7%, iar Joe Biden 48,1%. Acest stat este, de obicei, un fief al democraților, dar în 2016 voturile sale s-au dus la actualul președinte.

În Georgia (16 voturi), după ce 98% din opțiunile electorale au fost procesate, Trump are 49,7%, iar Biden 49,1%. Georgia votează, în mod tradițional, cu republicanii.

În Carolina de Nord (15 voturi), după numărarea 94% dintre voturi, Trump are 50,1%, iar Biden 48,7%. Și acest stat este, în mod obișnuit, dominat de republicani.

În Nevada (6 voturi), stat colorat de obicei în albastru, după procesarea a 75% dintre voturi, Biden conduce cu 49,3% la 48,7%.

În joc mai este și Alaska, fief republican clar, care are însă doar 3 voturi în Colegiul Electoral. După numărarea a jumătate dintre voturi, Trump are 62,1%, iar candidatul democrat 33,5%.

O bună parte din presa americană l-a dat deja câștigător pe Biden în Arizona (11 voturi), deși s-au numărat doar 86% dintre voturi, iar avansul lui Biden este mai mic de 3%. La alegerile din ultimele trei decenii, Arizona a votat de obicei cu candidatul republican.

 

 

Încă un proces pentru suspendarea numărării voturilor

Echipa de campanie a preşedintelui SUA Donald Trump şi republicanii din statul Georgia au intentat proces pentru suspendarea numărării voturilor, fiind al treilea demers legal cu privire la numărarea voturilor în alegerile din SUA, relatează DPA.

În cadrul procesului un judecător va cere autorităţilor din Chatham County, unde domină democraţii, să ”securizeze”’ şi să stocheze buletinele de vot primite după ora locală 19:00 în ziua alegerilor. Potrivit reclamantului, un angajat a adăugat buletine de vot primite prin poştă care nu au fost ”’procesate corespunzător” peste altele, provocând îngrijorări că unele buletine de vot primite după ora 19:00 ar putea fi amestecate.

În Georgia, toate buletinele de vot trebuie primite până la ora 19:00 în ziua alegerilor pentru a fi numărate. Cei doi candidaţi la preşedinţia SUA nu şi-au revendicat încă victoria în statul Georgia, relatează Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here