Acasă Info Local 7 iunie 2016 – Incendiul de la Jilava a poluat ”în limitele...

7 iunie 2016 – Incendiul de la Jilava a poluat ”în limitele STAS-ului”

DISTRIBUIȚI

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti anunță că analizele de laborator privind concentraţiile poluanţilor degajați în urma incendiului de ieri de la Jilava nu au depăşit valorile limită.

În prima etapă, monitorizarea s-a făcut pe șoseaua de centură a municipiului București, la o distanţă de 700 m de intrarea spre fabrica ce ardea, pe direcţia vântului (dinspre Jilava spre Popești-Leordeni). La scurtă perioadă de la începerea măsurătorilor condiţiile atmosferice s-au schimbat radical, după ploaie direcţia vântului s-a schimbat, bătând de această dată spre Bucureşti, ceea ce a făcut necesară schimbarea locului de unde s-au făcut măsurătorile, acestea continuând pe şoseaua dintre Bucureşti și Jilava.

Poluanţii monitorizaţi cu laboratorul mobil au fost: dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, hidrogen sulfurat, monoxid de carbon şi particule PM10.

”În urma analizelor efectuate, concentraţiile poluanţilor nu au depăşit valorile limită, conform L104/2011 privind calitatea aerului înconjurător sau STAS 12574/1987”, se arată într-un comunicat de presă.

Deși valorile concentraţiilor măsurate au fost mult sub valorile limită şi tendinţa era de scădere a acestora, măsurătorile vor continua până ce incendiul va fi stins.

 

Dosar penal pentru ucidere din culpa în cazul Jilava – La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-a constituit un dosar având ca obiect intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii”  Bucureşti – Ilfov de stingere a  incendiului produs în cursul zilei de6 iunie, la o societate comercială din comuna Jilava. În timpul intervenţiei un pompier a fost surprins de o placă de beton care s-a prăbuşit peste acesta, cauzându-i decesul.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (art. 192 C.p.), neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 C.p.) şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 C.p.).

 Fum toxic peste Jilava

 Fumul toxic degajat se răspândeşte peste Jilava, iar Ministerul Mediului a trimis un laborator mobil la locul incendiului. Specialiști ivor analiza gradul de poluare timp de 18 ore, mai ales că la orele prânzului vântul și-a schimbat direcția, norul toxic ajungând peste București. Medicii le recomandă celor care locuiesc în zonă să rămână în case.nor toxic

Un puternic incendiu a izbucnit luni dimineaţă la fabrica de încălţăminte din comuna Jilava, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, informează oficiali ai ISU Bucureşti – Ilfov. Un pompier a murit în timpul intervenţiei după ce un perete a căzut peste el. Focul a afectat spaţiul de producţie, dar şi depozitul fabricii de încălţăminte. La faţa locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, o maşină de descarcerare şi două ambulanţe. Echipele de salvare au constituit un dispozitiv de stingere a incendiului. În zonă se degajă o cantitate mare de fum.

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, nu sunt alte clădiri în vecinătatea fabricii care ar putea fi afectate de incendiu.

Răzvan Dumitru Luchian, pompierul căzut la datorie luni dimineața, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, plutonierului major Răzvan Dumitru Luchian, decedat luni, 6 iunie, în misiune, i s-a acordat post-mortem gradul de sublocotenent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here