Acasă Anunturi Alexandru Giboi, nominalizat pentru funcția de secretar general al Alianței Europene a...

Alexandru Giboi, nominalizat pentru funcția de secretar general al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

DISTRIBUIȚI

Directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost nominalizat drept candidat pentru funcția de secretar general al EANA – Alianța Europeană a Agențiilor de Presă.

Conform statutului EANA, pentru a deveni candidat pentru această funcție, este nevoie de nominalizarea a cel puțin trei agenții membre. Alexandru Giboi a fost nominalizat de următoarele agenții: BTA (Bulgaria), CNA (Cipru), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), FENA (Bosnia și Herțegovina), TASR (Slovacia), alături de AGERPRES.

În acest moment, Alexandru Giboi este membru în Consiliul de Conducere al EANA, ales în septembrie 2015, dar și secretar general al Asociației Agențiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), ales pentru un al doilea mandat în septembrie 2016. Alegerile din toamna acestui an vor avea loc în urma încheierii mandatului actualului secretar general, Erik Nylen, expert în mass-media cu o vastă experiență.

Pentru funcția de secretar general al EANA mai candidează Lidia Sobanska, din Polonia, susținută de trei agenții de presă.

Pentru prima dată în istoria EANA, Conferința de primăvară a Alianței se va desfășura la București, în luna aprilie a acestui an, la invitația AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here