Acasă Anchete Alte verificări la Spitalul Județean Ilfov

Alte verificări la Spitalul Județean Ilfov

DISTRIBUIȚI

Corpul de Control al Ministerului Sănătății face investigații la Spitalul Județean Ilfov. Sunt verificate, printre altele, respectarea procedurilor operaţionale, condiţiile igienico-sanitare, modul de raportare a infecţiilor nosocomiale, achizţiile publice derulate de unitatea sanitară şi activitatea economico-financiară.

Interesant este că astfel de controale vin în urma unor nereguli semnalate de persoane sub protecția anonimatului, unele dintre acestea susținând că sunt cadre medicale care lucrează la această instituție.control

Spitalul Județean de Urgență Ilfov a fost reabilitat recent, în baza unei finanțări din fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro, conform unui proiect inițiat de Consiliul Județean Ilfov. Astfel, pavilionul H al unității, în care funcționează Unitatea de Primiri-Urgente și câteva secții, a fost reproiectat după standarde europene. În cadrul acestui proiect au fost achiziționate pentru întregul spital echipamente și aparatură de specialitate de ultima generație. Condițiile oferite de spital s-au îmbunătățit semnificativ, chiar dacă mai sunt multe de făcut. Există un proiect al Consiliului Județean pentru a integra celelalte clădiri care există în unitate, astfel încât să devină în totalitate un spital la standarde europene.

Deși există deficit de specialiști epidemiologi în România, începând cu 21 iunie 2016, de exemplu, spitalul se numără printre unitățile care au angajat propriul epidemiolog. Rolul acestuia este de a ține sub control și de a preveni infecțiile nosocomiale din spital.

Controalele efectuate în ultima perioadă de echipe ale Ministerului Sănătății, DSP Ilfov și ale Inspecției Sanitare de Stat au relevant faptul că în această unitate sanitară se respectă normele igienico-sanitare.

2 COMENTARII

  1. Cum este posibil ca doamna epidemiolog sa fi fost singura pe postul scos la concurs? Cum numai ea a ocupat postul? Cum de a ajuns manager la 33 de ani noul manager fara sa aiba habar de noua functie bulversand toata activitatea spitalului!

  2. Domnule Vasile nu aveti idee cate nereguli s-au gasit in acest spital! Fiti pe faza… urmeaza raportul. Spitalul functiona cu autorizatie de la dsp ilfov pe baza unor circuite false! Circuite ce nu existau! Acum dsp ilfov a oferit amanarea inca o luna pt depunerea actelor pt o noua autorizatie de functionare. Si o sa le mai ofere cate amanari sunt necesare! Nemernica asta ameninta tot personalul medical cu concedierea! Da ce fa??? E spitalu’ lu ma-ta??? Si epidemioloaga spitalului e verisoara sa primara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here