Acasă Anchete Amenzi de peste 300.000 de lei şi peste 50 de tone de...

Amenzi de peste 300.000 de lei şi peste 50 de tone de deşeuri feroase şi neferoase confiscate în urma descinderii de la Săruleşti-Gară

DISTRIBUIȚI

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 308.000 lei şi au confiscat peste 50 de tone de deşeuri feroase şi neferoase în urma descinderii de joi dimineaţa în Săruleşti-Gară, judeţul Călăraşi, unde existau suspiciuni că sunt depozitate ilegal deşeuri.

„Rezultatele acţiunii de la Săruleşti-Gară, judeţul Călăraşi: 15 controale; 20 contravenţii; 5 suspendări de activitate la agenţii comerciali; 308.000 lei amenzi; 50 tone de deşeuri feroase şi neferoase confiscate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Potrivit sursei citate, la această acţiune au fost mobilizate 9 echipe de la Garda Naţională de Mediu, 65 de poliţişti, 180 de jandarmi, un utilaj pentru încărcat deşeuri, 5 platforme pentru transport şi un elicopter.

Prezent la Săruleşti, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că acţiunea din judeţul Călăraşi a fost una de amploare. „Cred că este o acţiune de amploare la care trebuie să participe şi ministrul. Semnalul nostru trebuie să fie foarte clar – destructurăm crima organizată şi, alături de autoritatea locală, trebuie să creăm posibilitatea desfăşurării în condiţii legale a acestor activităţi”, a spus şeful de la Mediu.

Potrivit acestuia, de activitatea ilegală de colectare şi incendiere a deşeurilor, care are loc în Săruleşti, profită unele companii, iar controalele se vor extinde şi asupra acestora

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here