Acasă Interne Amenzi de peste 75.000 de lei, pentru încălcarea legislației în domeniul protecției...

Amenzi de peste 75.000 de lei, pentru încălcarea legislației în domeniul protecției animalelor

DISTRIBUIȚI

 Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti continuă activitățile de identificare şi sancţionare a posesorilor de animale de companie care nu respectă normele ce reglementează asigurarea condițiilor de viață și bunăstare a acestora.

Acțiunile polițiștilor locali vizează deținătorii de patrupede din Capitală care nu își sterilizează și microcipează animalele, nu dețin carnete de sănătate pentru acestea, nu asigură condiții optime de igienă pentru creșterea lor sau le lasă nesupravegheate în spații publice. În urma activităților desfășurate, în perioada aprilie – iulie, polițiștii locali ai Serviciului Poliția Animalelor din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au depistat și sancționat 134 de deținători de animale de companie care au încălcat obligațiile legale din domeniul protecției animalelor.

Peste jumătate dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubritate în București, cele mai dese încălcări constând în nerespectarea stării de igienă a spațiilor de deținere, lipsa carnetului de sănătate, lipsa lesei sau necolectarea dejecțiilor provenite de la animale. În alte 48 de cazuri, deținătorii de animale de companie au fost sancționați pentru că nu au asigurat sterilizarea și microciparea patrupedelor, conform O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Au fost depistate și cazuri grave – prevăzute de Legea 205/2004 privind protecția animalelor – în urma cărora cinci proprietari de câini au fost amendați pentru aplicarea de rele tratamente asupra propriilor animale. Faptele de cruzime au constat în neasigurarea suficientă a hranei și apei, lipsa unui adăpost corespunzător, expunerea prelungită la temperaturi extreme sau îngrămădirea animalelor în spații subdimensionate. Alți doisprezece bucureșteni au fost sancționați contravențional pentru că au pus în pericol siguranța cetățenilor prin lăsarea fără supraveghere a câinilor, în spații publice.

Cuantumul total al amenzilor aplicate de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. a fost de 75.900 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here