Acasă Info Local Amenzi substanțiale date de polițiștii ilfoveni la Dobroești și Voluntari

Amenzi substanțiale date de polițiștii ilfoveni la Dobroești și Voluntari

DISTRIBUIȚI

articole-pirotehnice-580x326Peste 1.800 de jucării și articole vestimentare pentru copii au fost confiscate în timpul unor verificări efectuate la societăți comerciale de pe raza județului Ilfov și 300 de kg de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în urma unui flagrant-delict organizat în orașul Voluntari.

La 8 decembrie a.c., în baza planului de acțiune ”Sărbători de iarnă în Siguranță” poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat verificări la 14 societăți comerciale din localitatea Dobroești pe linia prevenirii şi combaterii comercializării de produse contrafăcute. Cu această ocazie, polițiștii au constatat trei infractiuni de contrafacere de marcă, fiind ridicate şi indisponibilizate 910 jucării, 900 de articole vestimentare ce poartă însemnele unei mărci protejate pe teritoriul României, cu o valoare totală de 24.108 de lei și o sumă de bani pentru care comercianții nu au emis facturi fiscale. De asemenea, în conformitate cu Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 240.000 de lei, reprezentanților societăților verificate, principalele nereguli constatate fiind lipsa documentelor de proveniență precum și neafișarea prețurilor produselor comercializate.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în flagrant-delict în parcarea unui supermarket din orașul Voluntari, un bărbat de 30 de ani, din București, în timp ce oferea spre vânzare 300 de kg de articole pirotehnice. Materialele pirotehnice au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here