Acasă Info Local ANI A PUS OCHII PE PROCURORUL MIHNEA CONSTANTIN NICOLAESCU

ANI A PUS OCHII PE PROCURORUL MIHNEA CONSTANTIN NICOLAESCU

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților în cazul lui Mihnea Constantin Nicolaescu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Nicolaescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2004 – 27 noiembrie 2011, întrucât a deținut, simultan, funcțiile de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, București (2004 – 2011), procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov (2011 – prezent), cât și calitatea de asociat în cadrul S.C. D.R.M. Compact S.R.L.

Astfel, acesta a încălcat dispozițiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ”funcția de ] procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”, art. 102, lit. b) și c) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora ”magistraților le este interzis […] să aibă calitatea de asociat, membru în organele de conducere, administrare sau control la societăți civile, societăți comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare sau financiare, companii naționale, societăți naționale ori regii autonome; să desfășoare activități comerciale, direct sau prin persone interpuse”, dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora ”funcția de procuror este incompatibilă cu orice alte funcții publice sau private, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior, precum și a celor de instruire din cadrul Institutului Național al Magistraturii și a Școlii Naționale de Grefieri, în condițiile legii”.

Legea nr. 303/2004 prevede că ”procurorilor le este interzis să desfășoare activități comerciale, direct sau prin persoane interpuse; […] să aibă calitatea de asociat sau membru în organele de conducere, administrare sau control sau societăți civile, societăți comerciale, inclusiv bănci sau alte instituții de credit, societăți de asigurare ori financiare, companii naționale, societăți naționale sau regii autonome”.

Nicolaescu a deținut funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, București, în perioada 1 mai 2004 – 7 noiembrie 2011, iar din 4 noiembrie 2011 deține funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov. De asemenea, a deținut calitatea de asociat în cadrul S.C. D.R.M. Compact S.R.L. în perioada 29 august 2002 – 27 iulie 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here