Acasă Social ANPC/Masca la control

ANPC/Masca la control

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a început un control pe piaţa măştilor medicale şi de protecţie, după ce mai mulţi comercianţi au crescut foarte mult preţurile, în contextul răspândirii coronavirusului.

”În contextul în care a crescut exponenţial cererea de achiziţionare a echipamentelor de protecţie ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat o tematică naţională de control şi supraveghere a pieţei cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afişare a preţurilor şi a modului de derulare a eventualelor promoţii pentru aceste echipamente de protecţie”, anunţă ANPC.

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a precizat că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

Consiliul Concurenţei a anunţat, marţi, că investighează scumpirea abuzivă a măştilor faciale folosite ca prevenire a contaminării cu coronavirus, avertizând comercianţii că riscă amenzi uriaşe. Companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri, dacă se dovedeşte că au încălcat legea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here