Acasă Economie APA ȘI CANALIZAREA RĂMÂN PRIORITĂȚI PENTRU C.J. ILFOV

APA ȘI CANALIZAREA RĂMÂN PRIORITĂȚI PENTRU C.J. ILFOV

DISTRIBUIȚI

Pusă ”în funcțiune” în toamna lui 2010 doar de formă, fără să fie alimentată nici măcar cu energie electrică, de componentele esențiale ce să mai vorbim, constructorul bătându-și pur și simplu joc de investiție, stația de epurare din comuna 1 Decembrie a început să fie funcțională la parametrii normali la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, după ce Consiliul Județean Ilfov a intervenit și a contribuit cu un million de lei, alături de cei 1.750.590 lei alocați de consiliul local.

După ce au fost rezolvate problemele în instanță cu fostul constructor, în scurt timp, aprocimativ o lună, toate lucrările – livrarea și montarea echipamentelor, racordarea stației la rețeaua de canalizare – stația de epurare a început să prelucreze apele menajere din rețeaua localității.

Pentru că echipamentele sunt moderne, stația de epurare poate procesa apele menajere de la aproximativ 10.000 de locuitori, chiar dacă în prezent aceasta deservește în jur de 4.500 de persoane.

Tot cu ajutorul Consiliului Județean Ilfov, la 22 ianuarie 2016 s-au hotărât reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare în zona centrală a localității administrate de Gheorghe Petre. În acest sens, instituția condusă de Marian Petrache a contribuit cu trei milioane de lei, iar Consiliul Local al comunei 1 Decembrie cu un million de lei.

Până în anul 2020, județul Ilfov trebuie să aibă o acoperire de sută la sută în ceea ce privește serviciile de apă și canalizare, după această dată investițiile urmând să fie axate pe întreținerea și retehnologizarea rețelei. Investițiile au loc, în mod firesc, în funcție de gradul de conectare și de mărimea localităților din județ.

Nu cu mult timp în urmă, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, spunea că stațiile de epurare din județ se vor baza pe proiecte asemănătoare cu cele din Europa de Vest.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că, pentru perioada 2007 – 2037, valoarea investițiilor pe locuitor, în județul Ilfov, pentru serviciile de apă și canalizare, va fi de peste 2.000 de euro. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here