Acasă Social Apelul AEP către toți competitorii electorali care participă la alegerile locale parțiale...

Apelul AEP către toți competitorii electorali care participă la alegerile locale parțiale din 27 iunie 2021

DISTRIBUIȚI

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) face un apel către toți competitorii electorali care participă la alegerile locale parțiale să respecte regulile de protecție sanitară prevăzute de H.G. nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform actului normativ menționat, la nivelul județelor/localităților unde incidența>incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori se permit organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Totodată, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

H.G. nr. 636/2021 stabilește, de asemenea, că activitățile sunt interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Toate informațiile cu privire la desfășurarea alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021 pot fi accesate pe site-ul https://partiale2021.roaep.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =