Acasă Politic  Apelul lui Pandele

 Apelul lui Pandele

DISTRIBUIȚI
Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat că problema invocată de primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, la bugetul pe 2018 a fost deja rezolvată. În schimb, Pandele susține că nu a fost informat de nimeni că s-a rezolvat problema și își menține apelul către primari să iasă în stradă, dacă primăriile vor pierde banii cuveniți de la bugetul central. Pandele ne-a explicat că a discutat cu mai mulți primari și a realizat că unora le este frică de Dragnea sau Tudose, dar le transmite că lipsa unei acțiuni concrete în prezent îi va afecta pe viitor, când vor avea probleme serioase cu organizarea bugetului primăriei.

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari, face apel către toţi primarii din România să folosească toate pârghiile legale pentru a convinge parlamentării să nu susţină proiectul de buget pe 2018 adoptat la 6 decembrie de Guvern, ameninţând că, în caz contrar, va ieşi la proteste în Piaţa Victoriei.

Pandele este nemulţumit că prin noul proiect de buget primăria pe care o conduce va pierde opt milioane de euro, adică ”20% din buget”.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Pandele a declarat că nu vrea să facă ”niciun scandal”, dar i se pare ”ciudat că primarii din România nu fac nimic” în această privinţă.

Apel catre primarii din Romania

”În preajma alegerilor parlamentare, candidatii tuturor formatiunilor politice vin si ne conving ca vor lupta pentru alegatorii lor! Parlamentarii pleaca si se intorc peste 4 ani aplicand aceeasi strategie. Guvernul a intocmit proiectul de buget pentru anul 2018, buget care ne va vitregi de foarte multe fonduri. De exemplu, in anul 2017, dupa calculele aproximative ale specilistilor din Primaria orasului Voluntari, bugetul anului urmator va pierde cc. 8 milioane de euro din cele aproximativ 40 de milioane de euro (bugetul total estimat al U.A.T.-ului pe anul in curs). Aceeasi formula este valabila pentru toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania, indiferent de rang. In consecinta, fac apel la Dvs ca impreuna, indiferent de formatiunea politica din care faceti parte, inclusiv primarii independenti, sa uzitam de toate parghiile legale pentru a ne convinge parlamentarii care ne reprezinta (care ar trebui sa ne reprezinte) sa ne sustina in acest demers. Domnul Dragnea ne spune sa ne uitam pe anexele bugetului (anexe pe care le-au vazut doar ei!), acolo probabil, dupa votul plenului, vom vedea cat pierde fiecare U.A.T.. In caz contrar imi rezev dreptul de a protesta in piata protestelor nu pentru mine, ci pentru cetatenii pe care, vremelnic, ii reprezint. Nu ma alatur protestatarilor #rezist, respect Constitutia si ordinea de drept in Romania, imi iubesc patria si pamantul stramosesc si nu sunt manevreat de nimeni din interiorul sau din exteriorul tarii. Am depus juramant militar ca ofiter sa apar Romania! P.S.: Prim-ministrul, in urma cu cateva zile, a incurajat manifestatiile care se desfasoara in fata Guvernului. Daca institutiile abilitate ale statului nu au luat masuri impotriva celor care isi exprima opiniile in acest spatiu, nu vad de ce eu, voi, noi toti care reprezentam cetatenii in administratia publica locala nu am putea manifesta pentru apararea drepturilor acestora! Nu trebuie sa ne facem probleme pentru siguranta noastra, Jandarmeria este prompta, are sefi de obiectiv vigilenti si intervine rapid (pana sa ne luam boxul in fata)”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here