Acasă Info Local APROAPE 700 DE VITEZOMANI, ÎN PLASA RUTIERIȘTILOR ILFOVENI

APROAPE 700 DE VITEZOMANI, ÎN PLASA RUTIERIȘTILOR ILFOVENI

DISTRIBUIȚI

radarÎn urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din Ilfov au aplicat 1.768 de sancțiuni contravenționale și au întocmit 21 de dosare penale pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere

În perioada 2 – 8 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au acționat pe drumurile naționale care tranzitează județul pentru respectarea legislației rutiere în vigoare și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 1.768 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (686), precum și pentru nepurtarea centurii de siguranță (314).

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 21 de infracţiuni, iar ca măsură complementară au reținut 119 permise de conducere și 76 de certificate de înmatriculare.

 

Poliția rutieră Ilfov informează:

Folosirea centurii de siguranță constituie o obligație, valabilă și pentru pasagerii autovehicului, inclusiv pentru copii. Aceștia trebuie să fie așezați în dispozitive de retenție omologate.

Pentru a fi eficientă, centura de siguranță trebuie utilizată corect, reglând înălțimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului, și nu peste gât, ajustând-o, astfel încât să stea bine întinsă.

Dispozitivele de tip air-bag sunt sisteme de retenție, care au eficiență numai dacă centurile de siguranță sunt cuplate. Legislația în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranță, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru toți ocupanții locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive.

Șoferii depistați în trafic fără centură de siguranță vor fi sancționați cu două puncte de penalizare și două de amendă, în cuantum de 210 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here