Acasă Cultura ARCUB lansează programul de training „Transformarea meseriilor culturale”

ARCUB lansează programul de training „Transformarea meseriilor culturale”

DISTRIBUIȚI

 Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în colaborare cu INSULA 42, anunță lansarea Programului de training „Transformarea meseriilor culturale”, desfășurat în perioada aprilie-noiembrie 2024.

Meseriile culturale se transformă. Social media, efectul inteligenței artificiale asupra muncii, migrația, conflictele și tensiunile geopolitice, accesul generalizat și instantaneu la informație și la dezinformare confruntă sistemul instituțional tradițional al culturii europene cu mari provocări.

În acest context, programul de formare își propune să faciliteze o abordare actualizată și o dezbatere critică cu privire la noile competențe necesare operatorilor culturali.

Programul este organizat în trei module distincte și se adresează creatorilor și profesioniștilor din sistemul cultural. Acesta este gândit ca o platformă de predare, interacțiune și informare profesională. Cele trei module includ ateliere, conferințe și studii de caz.
Arhitectura ciclului de formare este gândită de directorul de curs Corina Șuteu, educator și expert în management și politici culturale. Sunt invitați să intervină experți, universitari, creatori, manageri și administratori din sistemul cultural din România și din alte țări europene.

Modul I: Politici culturale și lifestyle;
Modul II: Arhitectura sistemului cultural în România;
Modul III: Contextul artelor și al industriilor creative în România.

Dacă sunteți interesați să vă înscrieți la Modulul I, care se va desfășura între 11 aprilie și 22 mai, accesați pentru detalii, subiecte și profesori: https://arcub.ro/proiect/transformarea/

2 COMENTARII

  1. […]  Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în colaborare cu INSULA 42, anunță lansarea Programului de training „Transformarea meseriilor culturale”, desfășurat în perioada aprilie-noiembrie 2024. Meseriile culturale se transformă. Social media, efectul inteligenței artificiale asupra muncii, migrația, conflictele și tensiunile geopolitice, accesul generalizat și instantaneu la informație și la dezinformare confruntă sistemul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here