Acasă Politic Asistăm ”la un moment istoric”

Asistăm ”la un moment istoric”

DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul programului de vaccinare anti-COVID din România, au preluat, vineri, vaccinul pentru noul coronavirus, din Vama Nădlac.

Primele 10.000 de doze de vaccin au intrat în România, pe la Vama Nădlac și vor fi distribuite cadrelor medicale din prima linie a luptei anti-COVID începând de astăzi. Arafat a declarat că asistăm ”la un moment istoric”, dar a avertizat că lucrurile ”nu s-au rezolvat” și că de vineri se va lucra ”pe două fronturi”.

Gheorghiță a transmis că se bucură de interesul existent pentru vaccin și de dezbaterea publică și a reamintit categoriile de persoane și ordinea în care acestea vor fi vaccinate:

Raed Arafat: ”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii, astfel încât să înceapă campania în toate statele, inclusiv în România, care a contribuit și ea la acest lucru. Este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Dar, atenție, nu înseamnă că lucrurile s-au rezolvat. E doar un început. De astăzi lucrăm pe două fronturi: de limitare a coronavirus și de vaccinare”.

Valeriu Gheorghiță: ”Este o onoare pentru mine să fiu astăzi coordonator al campaniei, astăzi este ziua în care primim prima tranșă, simbolică, de 10.000 de doze. Această tranșă simbolică este alocată pentru cadrele sanitare din prima linie a COVID-19. Mă bucur că există atâta interes și dezbatere publică. Toate aceste activități sunt perfect centralizate și în acord cu ce se întâmplă în celelalte țări europene. Este un efort imens. Avem o strategie de vaccinare, prima etapă este cea adresată personalului medical, în etapa a doua sunt persoanele la risc și în a treia celelalte personae”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here