Acasă Info Local Atenție sporită la drum!

Atenție sporită la drum!

DISTRIBUIȚI

ploua

 

Întrucât precipitațiile influențează desfășurarea traficului rutier din Capitală și în mai multe regiuni din țară, Poliția Rutieră recomandă:

Prima condiție a deplasării autovehiculului în deplină siguranță este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeței carosabile. Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveți în bună stare de funcționare ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire. Evitați frânările și accelerările bruște. Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul care vă precedă, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc. Când carosabilul din piatra cubică este umed, aveți obligația să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora.

În condițiile unui trafic aglomerat, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto să nu depășească coloana de autovehicule oprite la semafor, să nu oprească sau să staționeze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier, să păstreze liber centrul intersecției, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public, să nu treacă la culoarea roșie a semaforului electric, să nu claxoneze inutil și să se asigure de o bună vizibilitate prin curățarea parbrizului și folosirea sistemului de dezaburire.

Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

Din păcate, în București ploaia a creat haos, în mai multe intersecții traficul fiind blocat. Distanțe de trei – patru kilometri sunt parcurse în mai mult de 45c de minute. – foto – max-media.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here