Acasă Social Au fost deschise centre fixe pentru recensământ

Au fost deschise centre fixe pentru recensământ

DISTRIBUIȚI

Recensământul se va încheia pe 17 iulie şi un sfert din populaţia României încă nu are chestionarele completate. În ultimul moment autorităţile au început să deschidă centre fixe la care se pot prezenta persoanele care nu s-au autorecenzat, dar şi cele care încă nu au fost vizitate de recenzori. Programul unora dintre aceste puncte fixe este inclusiv duminică până la ora 20.00.

Programul la centrul de recenzare amenajat la Institutul Naţional de Statistică (INS) este de luni până duminică de la ora 08.00 la ora 20.00. Recent, Comisia Centrală pentru Recensământ a stabilit că astfel de puncte fixe pot fi deschise de la sfârşitul acestei săptămâni în toate localităţile în care colectarea datelor bate pasul pe loc.

Bucureştiul este la coada clasamentului, chiar pe ultimul loc, atunci când vine vorba de situaţia recenzării.

În Capitală doar 53,2% din populaţie a completat chestionarul.

În Capitală primele puncte fixe de recenzare deschise de primării au început să funcţioneze puţin după ora prânzului în sectoarele doi şi şase. În aceste puncte fixe de recenzare se pot prezenta atât locuitorii din sector cât şi cei din afara sectorului, dar şi oameni care nu sunt din Bucureşti ci sunt doar în trecere prin capitală.

În sectorul 6 vor funcţiona cele mai multe puncte fixe, şapte.În sectorul 2, vor fi şase, iar în sectorul 1 vor funcţiona patru astfel de puncte fixe. Recenzorii vor sta de vorbă cu cei care nu s-au autorecenzat şi cu cei la care recenzorii nu au ajuns încă.

La fel de lent a mers până acum colectarea datelor şi în judeţele Ilfov şi Timiş.

În judeţul Timiş autorităţile au deschis în ultimele ore 14 centre fixe de recenzare.

Puţin peste 60 la suta din populaţia judeţului are chestionarele completate.

Primăria Craiova a decis ca puncte fixe de recenzare să fie organizate şi în comunele învecinate. În paralel continuă procesul de colectare a datelor prin interviuri faţă în faţă.

Judeţele Botoşani, Vrancea şi Bistriţa Năsăud se apropie de 100% rată de recenzare.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here