Acasă Economie Au început discuțiile oficiale pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

Au început discuțiile oficiale pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență

DISTRIBUIȚI

Până cel mai târziu 30 aprilie PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles

”Am deschis azi seria întâlnirilor oficiale de lucru dedicate actualizării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). E o etapă importantă pentru ca aprobarea și aplicarea PNRR să nu întâmpine niciun fel de dificultăți. Participarea reprezentanților tuturor ministerelor la această primă discuție, precum și a unor instituții cu atribuții complementare în gestionarea viitoarelor priorități din PNRR, este premisa că eforturile noastre vor fi coordonate, dar transparente, în aplicarea reformelor finanțate prin Plan”, declară vicepremierul Dan Barna.

”Termenele sunt foarte scurte, iar premisa de la care plecăm este că vom folosi acești bani (30 de miliarde de euro) ca suport bugetar pentru reforme reale în următoarea perioadă în România. Nu numai că respectăm condițiile impuse de Comisia Europeană, dar vrem să facem din cheltuirea acestor fonduri un moment esențial în transformarea angajamentelor de guvernare în realități.

Până în martie vom identifica și defini în termeni clari toate investițiile, obiectivele de etapă, țintele și costurile aferente tuturor priorităților de finanțare din cadrul celor 6 piloni stabiliți prin Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență: tranziție verde și schimbări climatice, digitalizare, sănătate, educație și servicii sociale, reziliență instituțională, competitivitate economică și inovare, noua generație. Vom avea apoi mai puțin de o lună pentru a face reglajele fine împreună cu Comisia Europeană. Până cel mai târziu 30 aprilie PNRR va fi transmis oficial la Bruxelles. Am încredere că intrăm într-o nouă etapă de construcție și de viziune de dezvoltare pentru demararea acestui process”, a precizat Barna.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here