Acasă Economie Au început lucrările de reabilitare pe DJ 101 Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru

Au început lucrările de reabilitare pe DJ 101 Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru

DISTRIBUIȚI

Au început lucrările de reabilitare pe DJ 101 Balotești-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru. La eveniment au fost prezenți Marian Petrache – președintele CJ Ilfov, Constantin Călinoiu – director Direcția Investiții CJ Ilfov, Cristian Pretorian – primar Balotești, Andrei Filip – primar Moara Vlăsiei, Florinel Radu – viceprimar Grădiștea, Ioan Samoilă –  primar Gruiu și Vasile Moise – reprezentantul firmei de construcții PORR.

Marian Petrache – președintele CJ Ilfov: ”Ifovul nu s-ar fi dezvoltat fără fonduri europene. Nevoile acestui județ sunt mai mari decât al oricărui altul, iar capacitățile lui financiare sunt prea mici, raportat la nevoi. Acest drum înseamnă aproape 80 de milioane de lei, din care mai bune de jumătate sunt bani europeni, la care se adaugă o parte de la guvern și o alta de la CJ. Drumul are termen de finalizare de 36 de luni. Avem promisiunea constructorului că în 24 de luni va fi gata”.

Vasile Moise – reprezentantul firmei de construcții PORR: ”Vom face tot posibilul să respectăm aceste temene, în primul rând pentru deranjul provocat locuitorilor acestei zone. Am semnalizat lucrarea, urmează frezarea asflaltului, apoi lucrările de excavație”.

Drumul Județean 101 are o lungime de 24,4 de kilometri și face legătura cu DN1 și Centura Bucureștiului.

Constantin Călinoiu, director Direcția Investiții CJ Ilfov: ”Structura drumului e formată din 10 centimetri de nisip, 30 centimetri balast, 15 centimetri balast stabilizat pentru trafic greu și trei mixturi asfaltice, strat de legătură și strat de urzură. Pe drum se vor realiza și parcări- în total 2850 metri pătrați de parcare, stații de autobuz tip alveolă, se vor face legaturi si podete între drumurile laterale și drumul județean”.

Drumul Județean 101 trece prin localitățile Moara Vlăsiei, Balotești, Grădiștea și Gruiu. Edilii localităților au fost și ei prezenți la demararea lucrărilor.

Andrei Filip, primar Moara-Vlăsiei: ”Sunt îndeplinite toate condițiile pentru a începe cu dreptul acest proiect. Avem finanțare, avem un constructor foarte bun, iar noi am pus la dispoziție teren pentru organizarea de șantier și pentru materiale”.

Ion Samoilă, primar Gruiu: ”Suntem multumiti de acest proiect. Nu a fost usor  pentru președintele  Consiliului Județean Ilfov să obțină aceste fonduri. Ce se va face se va face pentru toți locuitorii din zonă. În perioada următoare va fi nevoie de răbdare și de calm.”

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache a cerut primarilor să verifice perioadic stadiul și calitatea lucrărilor la DJ 101.

DJ 101 va fi reasfaltat, va avea piste de biciclete în intravilan, trotuare, un sistem de colectare a apelor pluviale, spații pentru stațiile de autobus și parcări . Pentru început, vor fi două fronturi de lucru la Balotești, unul la Moara Vlăsiei și din septembrie încă unul la Grădiștea.

Costurile lucrărilor sunt de 78.822.144 lei – 49.533.513 lei sunt nerambursabili, prin Programul Regional pentru Infrastructura de Transport, iar restul sumei provine din fondurile Consiliului Județean Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here