Acasă Info Local  Autoritățile locale spun că în Prelungirea Ghencea s-au schimbat lucrurile

 Autoritățile locale spun că în Prelungirea Ghencea s-au schimbat lucrurile

DISTRIBUIȚI

Cinci milioane de lei pentru un nou studiu de fezabilitate și a unui PUZ

Au inceput lucrarile de amenajare a Soselei Prelungirea Ghencea. Se efectueaza lucrari de reparatii ale carosabilului, s-au marcat trecerile de pietoni si se vor amenaja trotuarele.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”Dupa aproape zece ani, timp in care autoritatile centrale si locale nu au reusit sa rezolve conflictul de trafic din zona Prelungirea Ghencea, reusim sa urnim lucrurile, astfel incat cetatenii din aceasta zona sa poata circula civilizat. Pana la actualizarea documentatiilor necesare demararii obiectivului de investitii, am solicitat Administratiei Strazilor sa amenajeze trotuarele de pe soseaua Prelungirea Ghencea, sa remedieze deficientele din carosabil si sa marcheze trecerile de pietoni. Este un prim pas spre normalitate. Asa cum stiti, in proiectul de buget pentru anul 2017, Primaria Municipiului Bucuresti a alocat suma de 5 milioane de lei pentru obiectivul de investitii Penetratie Prelungirea Ghencea – Domnesti”.

Firea a explicat ca suma a fost alocata pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate si a unui Plan Urbanistic Zonal, care sa corespunda situatiei actuale din teren, avad in vedere ca zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. In urma demersurilor Municipalitatii, acest proiect va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016 – 2030.

La 22 martie a inceput marcarea trecerilor de pietoni si au fost demarate lucrari  de reparatii pe portiunile unde au aparut gropi. De asemenea, pana la supralargirea soselei, a fost gasita o solutie provizorie pentru siguranta pietonilor: vor fi construite trotuare (cu o garantie de patru ani), pe o lungime de 3 km, pana la limita administrativa cu judetul Ilfov. Trotuarele vor avea o latime de 1,5 m astfel incat sa permita si circulatia bicicletelor. Construirea acestora va incepe in luna aprilie si va dura aproximativ o luna si jumatate.

In paralel cu proiectul Municipalitatii, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei si calea ferata care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat ce ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde, in prezent, se creează frecvent ambuteiaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here