Acasă Social Autoritățile române vor decide în cursul acestei săptămâni cui i se va...

Autoritățile române vor decide în cursul acestei săptămâni cui i se va administra vaccinul AstraZeneca

DISTRIBUIȚI

Autoritățile române vor decide în cadrul comisiilor medicale de specialitate care sunt persoanele care urmează să fie imunizate cu vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, a anunțat colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, anunțul fiind făcut pe 29 ianuarie. Recomandarea pentru acest tip de vaccin este după vârsta de 18 ani, a spus dr. Valeriu Gheorghiță. ”După cum știm, datele de eficacitate sunt în jur de 60% și se poate administra în două doze, la un interval între 4 și 12 săptămâni. În studiile clinice desfășurate, majoritatea datelor sunt disponibile până la vârsta de 55 de ani. Ca atare, rămâne să luăm în cursul acestei săptămâni o decizie, după ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și, de asemenea, de la Agenția Națională a Medicamentului –  care va fi intervalul de vârstă pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca în România”.

În ceea ce privește celelalte țări europene, unele au limitat grupa de vârstă la 55 de ani – precum Italia – și altele – precum Germania, Austria – până la 65 de ani.

Valeriu Gheorghiță a spus că a cerut un punct oficial chiar de la compania AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here