Acasă Anchete AVERI ”PERECHE” ÎN ILFOV ALE TANDEMULUI OLTEAN – DUMITREAN

AVERI ”PERECHE” ÎN ILFOV ALE TANDEMULUI OLTEAN – DUMITREAN

DISTRIBUIȚI

Olteanu

 

Detalii noi, incendiare, apar în dosarul deputatului Ioan Oltean, poreclit Nelu Mexicanu, acuzat că ar fi luat mită 600.000 de euro pentru a interveni la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), pentru o revedendicare ilegală.

Procurorii DNA susţin că Ioan Oltean a intervenit la Crinuţa Dumitrean, şefa de atunci a ANRP. ”Ioan Oltean era ca un şef pentru Crinuţa Dumitrean, fiind notoriu în rândul funcţionarilor că, Rotaru Mihai, care avea mai multe dosare de despăgubire în care era cesionar, beneficia de soluţionări rapide şi despăgubiri generoase. Ioan Oltean era o prezenţă constantă în instituţie, în biroul preşedintei”, scriu procurorii DNA în referat.

Din probele dosarului – planşele foto care relevă întâlnirea dintre Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean în biroul şefei ANRP “şi ipostaza care nu obiectivează o întâlnire de lucru, rezultă indubitabil relaţia apropiată dintre aceasta şi inculpatul Oltean Ioan”. Avocatul Crinuţei Dumitrean a spus că aceste probe se referă doar la o relaţie între inculpată şi deputatul Oltean, apreciind că indiferent de natura acestei relaţii, aceasta nu poate constitui temei al acuzării. “Mai arată că fotografiile ataşate la dosar nu au nicio legătură cu activitatea Comisiei Centrale de Stabilire a Despăgubirilor”, potrivit încheierii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Un document referitor la averile lui Ioan Oltean şi ale Crinuţei Dumitrean arată legăturile dintre aceștia: Potrivit documentului, Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean au averi ”pereche”: Ioan Oltean – 2.000 mp în Voluntari,
Crinuta Dumitrean – 1.000 mp în Voluntari, Ioan Oltean –  1.000 mp în Afumati (obţinut în 2006), Crinuta Dumitrean – 25.000 mp în Afumati (tot în 2006), Ioan Oltean – 3.000 de mp în Tunari, Crinuta Dumitrean – 5.000 mp în Tunari. Totodată, Ioan Oltean a cumpărat mai multe proprietăţi pe numele Crinuței Dumitrean, el având calitatea de mandatar al fostei şefe ANRP.

Ioan Oltean a declarat de mai multe ori că ”în afară de faptul că a recomandat-o” pe Nicoleta Crinuţa Dumitrean premierului Emil Boc, pentru a fi preşedinta ANRP, ”nu a avut niciun fel de altă interferenţă cu activitatea acesteia”, şi că propunerea sa a fost făcută ”cu bună credinţă”. – foto – rasunetul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here