Acasă Social ”Aveţi încredere în noi! Trebuie să fim uniţi, nu dezbinaţi pentru a...

”Aveţi încredere în noi! Trebuie să fim uniţi, nu dezbinaţi pentru a ieşi din pandemie”, campanie lansată de Colegiul Medicilor din România

DISTRIBUIȚI

”Aveţi încredere în noi! Trebuie să fim uniţi, nu dezbinaţi pentru a ieşi din pandemie”. Este strigătul medicilor, disperaţi că mor atâţia oameni fiindcă nu îi ascultă pe ei. De Ziua Unirii, Colegiul Medicilor din România a lansat o campanie pentru ca românii să conştientizeze cât de importantă e încrederea între medici şi ceilalţi oameni. Artişti, academicieni şi nu numai susţin demersul.Prof. dr. Daniel Coriu i-a evocat pe pacienții și personalul medical care au pierdut lupta cu noul coronavirus.

”Astăzi, trăim vremuri grele, un adevărat război, o luptă între viață și moarte, o luptă pierdută de o parte dintre pacienții noștri, dar, de asemenea, și de o parte din colegii noștri. Împreună trecem prin dramele pandemiei. În această luptă, împreună cu pacienții noștri, suntem umăr la umăr și aceasta trebuie să ne unească”, a precizat prof. dr. Daniel Coriu.

Mesajul nostru este un apel la încredere, încrederea dintre medic și pacientul său, încrederea între medic și societatea românească. Aveți încredere în medici! o societate modernă are nevoie de un corp medical sănătos, puternic, capabil să facă față provocărilor. Pentru aceasta este nevoie de responsabilitate și încredere. La mulți ani, România, la șulâi ani, dragi români, la mulți ani, dragi colegi, medici români, a îndemnat prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here