Acasă Economie BANI MULȚI PENTRU PROIECTE AMBIȚIOASE

BANI MULȚI PENTRU PROIECTE AMBIȚIOASE

DISTRIBUIȚI

Bani pentru proiecte foto 1 

Patru orașe și 18 comune din Ilfov, pe lista Guvernului

 

Înainte de a părăsi Palatul Victoria, Guvernul Ponta a făcut o bucurie unor administrații locale ilfovene. Mai exact, prin Ministerul Dezvoltării a alocat, pentru perioada 2015 – 2018, peste 142 milioane de lei pentru realizarea unor proiecte locale – modernizări sau pietruiri de drumuri, întreținerea străzilor, reparații capitale sau extinderi la școli, canalizare etc. De aceste fonduri vor beneficia 22 de localități (1 Decembrie – 3 proiecte, Balotești – 2 proiecte, Berceni – 2 proiecte, Brănești – 1 proiect, Buftea – 1 proiect, Cernica – 4 proiecte, Clinceni – 2 proiecte, Corbeanca – 1 proiect, Dascălu – 1 proiect, Dărăști-Ilfov – 1 proiect, Dobroești – 1 proiect, Dragomirești-Vale – 1 proiect, Grădiștea – 1 proiect, Gruiu – 2 proiecte, Mogoșoaia – 1 proiect, Nuci – 1 proiect, Pantelimon – 1 proiect, Periș – 1 proiect, Popești-Leordeni – 2 proiecte, Snagov – 4 proiecte, Ștefăneștii de Jos – 1 proiect, Voluntari – 4 proiecte) în care sunt prevăzute investiții.

Cei mai mulți bani îi primește comuna Corbeanca (peste 23 milioane lei) pentru modernizarea, repararea și întreținerea rețelei stradale și a parcărilor aflate în administrarea consiliului local.

Prin surprindere a fost luat primarul comunei 1 Decembrie, căruia i s-au alocat aproate 12 milioane de lei, pentru modernizarea drumurilor de interes local, lucrări de proiectare și execuție, reparații și întreținere străzi, pentru lucrări de reparații capitale la școlile din localitate și pentru extinderea gărdiniței cu program prelungit.

De asemenea, bani au fost alocați pentru comuna Balotești (peste 7,6 milioane lei) pentru proiectarea și execuția sistemului de canalizare și tratare a apelor uzate și pentru alimentarea cu apă și rețeaua de canalizare menajeră pentru străzile Martha Bibescu și Castanilor.

La Clinceni sunt alocați peste 9,7 milioane lei pentru rețeaua de alimentare cu apă și pentru canalizare, iar pentru cea mai mică și săracă localitate din județul Ilfov – Dărăști – merg aproape 3 milioane de lei pentru modernizarea străzilor de interes local.

O sumă importantă o primește comuna Dragomirești Vale, peste 11,2 milioane lei, pentru sistemul centralizat de alimenatre cu apă. Pentru  un proiect similar, la Grădiștea s-au alocat 13,3 milioane lei. Vor fi modernizate străzile din comuna Nuci cu 5,6 milioane lei, iar la Periș cu aproape 6 milioane lei vor fi asfaltate drumurile Călugărului, Dorobanțului, Haraboc, Polonă, Sondei, Pelicanului, Lupilor și Profesor Ioniță Ion.

La Snagov, cu peste 1,3 milioane lei vor fi modernizate străzile Gladiolelor, Panseluțelor și Nufărului, iar cu peste 600.000 lei va fi realizat un sistem de canalizare pentru preluarea apei uzate menajere pe străzile Socului și Nufărului.

La Ștefăneștii de Jos, cu 2,55 milioane lei vor fi modernizate străzile Olănești, Snagov și Brașov, iar cu peste 6,4 milioane lei trebuie modernizat drumul comunal 3A din Dobroiești.

Din cele 8 orașe, au primit bani Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari. La Pantelimon, cu 1,55 milioane lei vor fi reabilitate străzile Tractorului, Răsărituui, Mircea Eliade și Constantin Brâncoveanu.

La Popești – Leordeni, cu 2,7 milioane lei vor fi modernizați 1,7 km de străzi, iar cu 5,18 milioane lei vor fi finalizate lucrările în incinta Școlii Generale nr.1 și la Liceul Radu Popescu.

Nu în ultimul rând, orașul Voluntari a primit bani pentru extinderea, modernizarea, reabilitarea și intervenții în caz de urgență a sistemelor de alimentare cu apă (1,73 milioane lei), pentru modernizarea, reabilitarea, supraetajarea și extinderea unui corp de școală, amenajări exterioare și împrejmuirea terenului de la Școala nr. 2 – local Dunării (1,6 milioane lei), pentru modernizarea și împrejmuirea tenerului de la Școala nr. 1 – local Anton Pann (1,64 milioane lei) și pentru modernizarea și împrejmuirea terenului de la Școala nr. 1- local Nicolae Bălcescu (1,94 milioane lei).

De menționat faptul că sumele respective au fost acordate direct localităților respective, prin ordin de ministru, din informațiile noastre pentru prima oară în ultimii ani, fără a fi publicate în Monitorul Oficial. – VLAD CRISTEA

2 COMENTARII

  1. Buna ziua , comuna Afumati ce proiecte are de efectuat , nu vad nimic despre
    banii alocati acestei localitati pentru reabilitarea si modernizarea stradala

    cu multumiri

  2. Buna ziua domnilor pentru comuna petrachioaia chair nu exists nici un project? Distinsii conducatorii ai consiliului judetean au auzit de aceasta frumoasa comuna care se afla foarte aproape de capitala si nu are nici un fel de utilitati? Este singura comuna fara utilitati dar din pacate domnilor nu va intereseaza ca oamenii nu au asfalt gaze APA canal cred ca aceasta nesimtire din partea dumneavoastra nu este bine perceputa de nimeni ar fi bine sa va indreptati privirea si spare aceasta comuna daca nu plecati acasa nu aveti CE cauta LA consiliu judetean lasati alta generatie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here