Acasă Politic Bănilă fuge în concediu

Bănilă fuge în concediu

DISTRIBUIȚI

La o zi după declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia, Felix Bănilă, procurorul-şef al DIICOT, pleacă în concediu pentru două săptămâni, începând de miercuri, 2 octombrie, susțin surse judiciare, citate de Ştiripesurse.ro Decizia şefului DIICOT vine după ce, luni, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, din cauza felului în care este gestionată situaţia de la Caracal.

Potrivit surselor judiciare, cererea pentru concediu de odihnă a fost înaintată procurorului general al României, Bogdan Licu, care a aprobat-o. De altfel, cei doi au avut ieri o întâlnire. Contrar unor informaţii apărute în presă, discuţia dintre cei doi nu ar fi fost una tensionată, nici categorică, însă mai multe detalii nu există în acest moment. Procurorul-şef al DIICOT s-a aflat în concediu şi la începutul anchetei de la Caracal, preluarea dosarului de către Direcţie fiind coordonată de către adjuncţii săi.

Klaus Iohannis i-a cerut șefului DIICOT demisia pentru gestionarea anchetei Caracal. Ulterior, Felix Bănilă a precizat că va trata cu seriozitate solicitarea de demisie a președintelui și se va consulta cu colegii și cu șeful ierarhic, însă a subliniat că activitatea DIICOT nu se rezumă la cazul Caracal. Șeful DIICOT a declarat că ”„demisia este un act unilateral de voință, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că, în cazul meu, nu se va întâmpla așa”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here