Acasă Politic BĂSESCU – FIREA – BĂTAIE ÎN AMENZI

BĂSESCU – FIREA – BĂTAIE ÎN AMENZI

DISTRIBUIȚI

basescu_fireaSenatorul PSD de Ilfov Gabriela Vrânceanu Firea Pandele i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu că amenzile administrative despre care a vorbit recent la televizor nu sunt pete la cazier şi i-a amintit şefului statului că și el a avut de plată o amendă de 600 de lei primită de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD).

Narcisa Iorga, membru al Consiliul National al Audiovizualului, a făcut plângere Gabrielei Firea pentru şantaj şi Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a decis ca fosta prezentatoare TV să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Parlamentarul ales în Colegiul 1 din Ilfov pe listele USL a depus, prin intermediul avocatului Lucian Bolcaș, la  Parchetul General, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare.

Președintele Băsescu a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că activitatea comisiei parlamentare de anchetă care investighează achiziţionarea, de către familia sa, a unui teren agricol în comuna Nana are un obiectiv pur politic. Băsescu i-a acuzat atunci de şantaj atât pe Firea, cât şi pe premierul Victor Ponta, care a susţinut-o în demersul său de a strânge semnături pentru plângerea împotriva preşedintelui. ”Îi aduc aminte senatoarei şantajiste Firea că a avut de plătit o amendă, pentru şantaj la adresa unui membru CNA. Îşi aduce aminte de şantajul făcut preşdintelui CJ Ilfov, ca să aprobe proiectele soţului ei. A obţinut aprobarea prin şantaj public şi trafic de influenţă. Are şcoală bună, e şcolită la turnătorul Felix. Înţeleg că Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt. Să nu o ia! Poartă ghinion femeia asta oricărui bărbat pe care spune că-l sprijină. Să-şi aducă aminte ce rezultat a avut Isărescu cu ea purtător de cuvânt“, a declarat Băsescu, de la tribuna de la Cotroceni.

Liderii PNL, UDMR și UNPR nu au semnat plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, la fel cum nici alţi politicieni importanţi, membri ai coaliţiei guvernamentale, nu au făcut-o.

Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, și-a apărat colega de partid, dar și pe soțul acesteia, Florentin Costel Pandele, primarul orașului Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here