Acasă Politic Băsescu vrea ca colaborare cu PMP ”de sus până jos”

Băsescu vrea ca colaborare cu PMP ”de sus până jos”

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu a comentat la Digi24 anunțul făcut de Ludovic Orban cu privire la un proiect de colaborare între PNL și PMP la nivel de primării și consilii județene. Fostul președinte admite că acest lucru este un obiectiv al PMP, dar spune că o eventuală colaborare nu se poate face în orice condiții, ci „de sus până jos”. „Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu… nu merge!”, a spus Băsescu. Fostul președinte spune că nu glumește când afirmă acest lucru, în condițiile în care PMP are deja „suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban”.

Traian Băsescu: ”E treaba lui ce are în cap. Vă spun ce gândește PMP. Va face alianțe peste tot cu PNL, dacă acceptă lucrul ăsta. Dacă nu, PMP își va valorifica voturile pe care le-a primit. Din punct de vedere politic, oferta noastră este simplă, clară, tranșantă. Dacă PNL vrea o alianță cu PMP o face de sus până jos. Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu… nu merge. Ori aplicăm un principiu egal de sus până jos, ori dacă nu, ne vedem fiecare de drumul lui. Iar eu când spun lucrul ăsta, nu glumesc. De sus până jos înțeleg de la primării până la consilii județene, la consilii locale, peste tot. PMP nu-i pelerină de vreme rea, unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care PMP îl propune – o alianță – și prima opțiune în administrația locală este să sprijinim primarul PNL, sau să sprijinim președintele PNL al CJ, ori, dacă ei vor spune „da, dar aici, da, aici, nu, aici ne interesează, aici nu ne interesează…”, atunci ne vedem fiecare de treaba lui, că nu suntem pelerină de ploaie să o folosești numai când ai nevoie.

Obiectivul, deocamdată, este să facem alianță cu PNL. Dacă vor fi corecți și nu ne vor face ce-au făcut la locale, la București, când cu șapte zile înainte de depunerea listelor ne-au anunțat că nu mai e alianță… Noi deja avem suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban. La prima probă că rămâne același inconsecvent, ne vedem de drumul nostru”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here