Acasă Economie Benzinărie din Ciolpani amendată de APNC din cauza necalibrării pompelor

Benzinărie din Ciolpani amendată de APNC din cauza necalibrării pompelor

DISTRIBUIȚI
foto ANPC

În urma unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov, sub coordonarea directorului general al Direcției Generale de Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană, din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a desfășurat o acțiune de verificare la stația de distribuție a carburanților din Ciolpani (Ilfov), aparținând operatorului economic Lukoil.

În momentul controlului, au fost constatate atât practici comerciale înșelătoare – nereguli care țin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant, cât și referitoare la produsele aflate la comercializare în magazine. Potrivit ANPC, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri.

De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător.

Pentru abaterile identificate, comisarii CRPCR București-Ilfov au amendat cu 55.000 de lei  și au oprit temporar activitatea, până la remedierea deficiențelor, pentru stația Lukoil Ciolpani.

” În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit și îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina și cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor.

Primim zilnic sute de sesizări și informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puțini pentru a reuși să fim prezenți peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie.

Am primit informația legată de “furtul” la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea și sancționarea acestuia.

Indiferent de cât de puțini bani sunt „făcuți” aşa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat.

De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim.

Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen”, declară Paul Anghel, directorul general al ANPC.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here