Acasă Editorial ”Bine-i mirelui…”

”Bine-i mirelui…”

DISTRIBUIȚI

 

Cătălin DRAGOMIR

”Bine-i mirelui”, încep versurile lui Victor Cârcu, cântate de Phoenix, la ”Nunta” lui George Simion. ”Bine-i mirelui”… S-a întâmplat, pe 27 august 2022, la Măciuca, în Vâlcea, de Ziua Republicii Moldova … Da, liderul AUR a știut și știe ce face. Este perfect conștient de imaginea lui, reală și construită, și la fel de bine știe că a dat startul campaniei electorale pentru prezidențialele de peste doi ani.

Cu mare fast, copiind modelul lui Corneliu Zelea Codreanu, George Simion a făcut mare nuntă mare, pentru tot poporul… I-a invitat pe toți românii să guste din brânza donată de Gigi Becali și din turțul de Zalău și să danseze pe muzică multă și cunoscută.

Ba, pentru contrast, a accentuat că evenimentul în aer liber, cu mii de invitați, a fost în văzul întregului popor, nu ”ca alții” care se căsătoresc prin palatele din Italia pe sute de mii de euro.

Serios? Așa o fi?

Dincolo de petrecerea propriu-zisă, un eveniment deosebit din viața fiecăruia, Simion a ținut să transmită, în direct, având pe fundal Imnul Național, că nu știe dacă va candida sau nu la Președinție, dar că e sigur ”că peste doi ani AUR va da președintele României”.

Sigur, e foarte bună o asemenea declarație în contextul respectiv, când lumea e cu sarmaua în gură și cu vinul pe masă, primite gratis, fără obligații. Simion pare că și-a atras de partea sa, deocamdată, destui simpatizanți, iar PR-ul își face treaba în mod excepțional.

Așadar, ăsta e începutul campaniei, semnalul este clar, iar Simion ne va oferi, cu siguranță, și alte evenimente de asemenea anvergură.

Dacă tot îi contrazice la tv pe cei care îi readuc în atenție comparația cu Zelea Codreanu, atunci putem crede că l-a inspirat petrecere aniversară a lui Victor Ponta, pe Stadionul Național, în fața a peste 80.000 de oameni aduși cu autocarele? Diferența este că la Simion nuntașii, mă refer la oamenii simpli, au venit de plăcere sau din simpatie, nicidecum din obligație, mai ales că nu s-a strigat darul!…

Petrecerea restrânsă, adică adevărata nuntă, a fost altfel, dar nu e treaba noastră, a fost ceva privat. Așa că, la nunta lui, Simion s-a ales cu startul campaniei electorale, iar poporul cu circ și ceva pâine…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here