Acasă Economie Blocaj total pe Centura Capitalei 

Blocaj total pe Centura Capitalei 

DISTRIBUIȚI

traficTransportatorii s-au ținut de cuvânt

Transportatorii s-au ținut de cuvânt și au respectat calendarul protestelor anunțat recent. Traficul rutier pe Soseaua de Centura a Municipiului Bucuresti a fost blocat la intersectia DN Centura Bucurestiului cu drumul care duce catre Popesti – Leordeni (DN4), din cauza unui grup de autovehicule care au staționat pe suprafata carosabila, potrivit Infotrafic. Politistii mai informeaza ca traficul a fost ingreunat intre localitatile Mogosoaia si Otopeni, respectiv Tunari si Otopeni, din cauza unei coloane de autocamioane care circula cu viteza redusa, pe prima banda, pe sensul catre Otopeni.

Mai multe federatii ale transportatorilor protesteaza, in fiecare zi de luni, intre orele 10.00 si 12.00, pe soselele de centura ale marilor orase din tara, fata de scumpirea politelor RCA. Nemultumiti de deciziile de pana acum ale autoritatilor transportatorii din Romania pregatesc un protest la nivel national in 15 septembrie.

Un raport publicat, pe 1 septembrie, de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), care supravegheaza si piata asigurarilor, arata ca pretul mediu al unei polite RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost in iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul inregistrat in al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

Consiliul Concurenței: ASF are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA

Consiliul Concurenței precizează într-un răspuns către Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are pârghiile necesare pentru a controla piața RCA, dar cu toate acestea tarifele RCA pentru transportatorii rutieri au crescut de la 1.000 de euro în 2014, la 3.500 euro la final de 2015 și, în pofida sesizărilor și dialogului cu autorități și asigurători, asigurarea RCA pentru camioane a ajuns să coste peste 22.000 lei la clasa B0 după iulie 2016.

De ce ASF nu folosește aceste pârghii? Cine verifică dacă ASF își face treaba sau nu? Și dacă nu și-o face cine ia măsuri? România, sat fără câini!

Este regretabil că în loc ca autoritățile să fie parteneri pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România, sprijină punctual grupuri de interese care pentru profitul propriu sacrifică dezvoltarea economică a României. Prejudiciul creat în acest mod pare să nu fie de interes pentru autorități și politicienii actuali deopotrivă, deoarece nota de plată va veni în primul rând firmelor cu capital românesc și altor politicieni aleși și autorități desemnate, care, chiar dacă vor fi reprezentate de aceeași oameni, vor găsi explicații de ce nu au acționat la timp. Se confirmă astfel încă o dată că România a derapat serios de la valorile democratice și că mediul politic ”ales” nu reprezintă interesele mediului de afaceri în general și ale cetățenilor, ci creează sisteme de oprimare economică ale agenților economici spre profitul uriaș ai unor prieteni, probabil finanțatori, prejudiciind România de o dezvoltare economică normală.

”Solicităm Parlamentului României să verifice dacă ASF și-a îndeplinit rolul de autoritate de supraveghere! Solicităm intervenția de urgență a Guvernului României, înainte ca lipsa de măsuri din partea ASF în privința situației RCA să conducă la situații nefaste, ireversibile!”, se arată într-un comunicat al UNTR. – foto – realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here