Acasă Economie BNR a revizuit descendent prognoza de inflație

BNR a revizuit descendent prognoza de inflație

DISTRIBUIȚI

BNR a revizuit prognoza de inflație la 7% la sfârșitul acestui an (față de 11,2% prognozată în noiembrie 2022) și la 4,2% la finele lui 2024, dar atenționează că sunt multe elemente pe care Banca Centrală nu le poate controla.

România și-a consolidat poziția în ceea ce privește inflația, în cadrul Uniunii Europene fiind opt state care au inflație mai ridicată, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Guvernatorul BR, Mugur Isărescu, atenționează asupra echilibrului între combaterea inflației și evitarea unei posibile recesiuni: ”Sunt adeptul unei echilibrări treptate (…) monetare. Colaborăm cu guvernul, bineînțeles. Am vrea să facă și ei mai mult. Dar trebuie să fim realiști, vedem ce pot să facă”.

2 COMENTARII

  1. […] BNR a revizuit prognoza de inflație la 7% la sfârșitul acestui an (față de 11,2% prognozată în noiembrie 2022) și la 4,2% la finele lui 2024, dar atenționează că sunt multe elemente pe care Banca Centrală nu le poate controla. România și-a consolidat poziția în ceea ce privește inflația, în cadrul Uniunii Europene fiind opt […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here