Acasă Economie Bobby Păunescu a luat, oficial, Studiourile MediaPro Buftea

Bobby Păunescu a luat, oficial, Studiourile MediaPro Buftea

DISTRIBUIȚI

mediaproEuropean Media Enterprises (CME) a vândut Studiourile MediaPro din Buftea unui grup de investitori, format din producători de film din SUA şi România, între aceştia numărându-se şi regizorul Bobby Păunescu.

Obiectivul principal al noilor acţionari este de a readuce în prim-plan importanţa istorică al celui mai important complex cinematografic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est.

Vânzarea Studiourilor MediaPro este cea de-a treia tranzacţie importantă finalizată de CME pe piaţa din România. În luna iunie, Universal Music Group a anunţat că a finalizat, prin intermediul subsidiarelor sale Universal Music România şi Universal Music Publishing România, achiziţia casei de discuri MediaPro Music. Cedarea MediaPro Music către Universal Music Group a fost echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa muzicală din România. Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii RCS&RDS a preluat toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Cedarea tuturor acestor licenţelor către RCS&RDS a avut ca rezultat ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.

CME mai deţine televiziunile Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV România  şi serviciul de video on demand Voyo. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here