Acasă Interne Bode coordonează DIPI, DGA și Corpul de Control al MAI

Bode coordonează DIPI, DGA și Corpul de Control al MAI

DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat la B1 Tv că a preluat de la secretarul de Stat responsabil cu ordinea publică, Bogdan Despescu, atribuțiile privind coordonarea Direcției Generale de Protecție Internă (serviciul secret al MAI), Direcției Generale Anticorupție (DGA), Corpului de Control al MAI, Direcției de audit a ministerului și Direcției de Comunicare.

Bode a explicat că a preluat în coordonare aceste structuri întrucât ministrul de Interne este responsabil de ”asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne”.

El a precizat că nu întâmplător a preluat aceste atribuții în contextul acuzațiilor lansate de șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, Cristian Ghica, privind filajul unor structuri MAI la adresa celor patru procurori de la Parchetul Capitalei și a adjunctului Poliției Capitalei, Radu Gavriș, ”surprinși” bând o bere pe terasa Hanului Manuc.

Ministrul a precizat că nu crede sub nicio formă că structuri ale MAI au putut face așa ceva, însă a precizat că a cerut un raport în acest sens și că, inclusiv, comentariile pe Facebook ale polițistului Ghica vor fi cercetate.

”Nu cred ca vreo instituție a statului român, că vorbim de DGPI, că vorbim de DOS, nu cred, refuz să cred că, vreodată, cel puțin în ultimii ani, s-a întâmplat acest lucru. Eu vă asigur că în mandatul meu, acest lucru nu se va întâmpla. Și poate că nu întâmplator… Și aici vă dau o informație în exclusivitate, astăzi am luat o decizie. Și anume, am luat decizia ca… ținând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne este ministrul Afacerilor Interne și ținând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu era și coordonarea anumitor structuri importante din minister. Și aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, Direcția de audit, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, Direcția de Comunicare, șamd, aceste structuri prin ordinul ministrului au fost trecute de astăzi în coordonarea ministrului Afacerilor Interne”, a precizat Lucian Bode.

Bogdan Despescu este numărul 2 din MAI. Secretarul de Stat responsabil cu ordinea publică este funcția deținută pe vremuri de generalii Toma Zaharia sau Anghel Andreescu.

Bode a precizat că atribuțiile privind coordonarea acestor structuri aparținea ministrului de Interne pe vremea ministrului tehnocrat Dragoș Tudorache, actual europarlamentar USR-PLUS. Potrivit lui Bode, în decembrie 2019, fostul ministru PNL, Marcel Vela, a transferat atribuțiile privind coordonarea acestor structuri către secretarul de Stat responsabil cu ordinea publică, chestorul Bogdan Despescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here