Acasă Politic Bogdan Lari Mihei, fost șef al Vămii Otopeni, numit președinte al Autorotății...

Bogdan Lari Mihei, fost șef al Vămii Otopeni, numit președinte al Autorotății Vamale Române

DISTRIBUIȚI

PSD va numi noul șef al vămilor din România, conform algoritmului coaliției de guvernare, au declarat pentru G4Media surse politice. E vorba despre o nouă instituție – Autoritatea Vamală Română – înființată printr-o lege votată în Parlament în 13 octombrie.

Luni seară, premierul Nicolae Ciucă l-a numit în funcția de președinte al Autorității Vamale Române pe Bogdan Lari Mihei, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Mihei a fost șeful Vămii Otopeni în trecut și e considerat un apropiat al lui Bogdan Stan, fostul şef al ANAF şi actual consilier la Curtea de Conturi promovat de Liviu Dragnea.

Bogdan Mihei a fost numit vicepreşedinte ANAF si coodonator al activităţii Direcţiei Generale a Vămilor în 2 aprilie 2018, în perioada când Liviu Dragnea era la apogeul puterii în PSD. Surse din ANAF au declarat la acel moment pentru G4Media.ro că Mihei şi familia sa au relaţii extrem de apropiate cu Bogdan Stan. Soţia lui Bogdan Mihei era consilier la cabinetul lui Bogdan Stan de la Curtea de Conturi, potrivit declaraţiei de avere a acesteia. Numirea lui Bogdan Mihei la şefia vămilor din România s-ar fi făcut atunci în ciuda opoziţiei ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi al preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, au mai declarat pentru G4Media.ro surse din ANAF.

Noua instituție va avea o putere uriașă, dat fiind că va gestiona toate vămile interne – unul dintre sistemele cunoscute în lumea finanțelor pentru gradul ridicat de corupție și pentru sumele consistente de bani negri produse.

Autoritatea Vamală Română va scoate vămile din administrarea ANAF și le va reuni într-o instituție de sine stătătoare, aflată în subordinea Ministerului Finanţelor şi cu un președinte numit de premier, la propunerea Ministrului Finanțelor, potrivit legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here