Acasă Info Local Bragadiru: USR și PMP se regrupează împotriva liberalilor

Bragadiru: USR și PMP se regrupează împotriva liberalilor

DISTRIBUIȚI

Apropierea alegerilor locale parțiale în urma vacantării funcției de primar regrupează forțele politice locale.

De exemplu, USR (partid parlamentar, aflat la guvernare împreună cu PNL și cu UDMR) a semnat un ”protocol de asociere” cu PMP (partid neparlamentar) privind înființarea unei alianțe electorale la nivel local cu denumirea ”Împreună pentru Bragadiru” (ÎpB) pentru ”participarea la alegerile locale parțiale pentru alegerea primarului orașului Bragadiru, din anul 2021”. Astfel, reprezentantul PMP va candida cu susținerea USR pentru funcția de primar, campania electorală urmând a fi gestionată în comun.

În ceea ce privește colaborarea politică viitoare, cele două formațiuni au convenit, tot printr-un protocol, să contribuie la costurile de promovare în proporții diferite, USR – 40% și PMP – 60%.

În eventualitatea câștigării alegerilor, viitorul administrator public al orașului Bragadiru va fi desemnat, prin dispoziție de primar, în urma unui interviu, din partea USR, care va putea numi și un consilier al primarului. Totodată, în situația schimbării majorității în Consiliul Local, consilierii PMP vor susține propunerea USR pentru funcția de viceprimar, iar viceprimarul va desemna un consilier personal din partea PMP.

La alegerile din septembrie anul trecut, candidatul PNL a obținut 4.360 de voturi din cele 9.034 de voturi valabil exprimate, adică 48,26%, câștigând alegerile, iar candidatul PMP – 2.155 de voturi (23,85%). În Consiliul Local, PNL are opt mandate, iar PMP patru mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − eight =