Acasă Economie Brănești: Investiții japoneze în Ilfov

Brănești: Investiții japoneze în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Administratorul public al Județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu, a participat, la 16 mai, la ceremonia de începere a săpăturilor la fabrica Makita din localitatea Brănești.

Irinel Scrioșteanu: ”Într-un editorial publicat de Ziarul Financiar, am întâlnit următorul mesaj adresat primarilor și șefilor de județe: Dacă nu întindeți covorul roșu investitorilor, indiferent că sunt străini sau români, dacă nu mergeți voi după ei să-i găsiți, orașele și zonele voastre vor ajunge o ruină din care tinerii vor fugi!” Afirmația îi aparține unui cunoscut jurnalist pe mediul de business. Și mi se pare de bun simț. Cred că autoritatea locală exact asta trebuie să facă. Să se implice și să găsească cele mai bune căi de comunicare și de sprijin pentru mediul de afaceri. Numai astfel poate contribui la creșterea economică a comunității pe care o administrează și, implicit, la majorarea veniturilor bugetare care pot fi folosite pentru modernizarea și dezvoltarea urbei. Toate acestea au fost prevăzute în Strategia de dezvoltare a județului Ilfov ORIZONT 2020, realizată odată cu preluarea președinției Consiliului Județean Ilfov de către Marian Petrache. Nouă, la Consiliul Județean Ilfov, ne place foarte mult un vechi proverb japonez: Acțiunea fără viziune este un coșmar, iar viziunea fără acțiune e doar un vis! Iar acest proverb japonez pot spune că ne-a călăuzit în acțiunile pe care le-am întreprins în ultimii ani. Am acordat un suport permanent mediului de afaceri, iar dezvoltarea județului, prin acțiuni concrete și aplicate, a devenit misiunea noastră. Și chiar înainte de asta, în cazul concret al Makita, vă reamintesc sprijinul acordat de Marian Petrache, în 2005, la momentul acela prefect al județului Ilfov. Împreună cu Ambasadorul Japoniei în România de la acea vreme, Excelența Sa Naotoshi Sugiuchi, au făcut tot ce le-a stat în putință, în baza prerogativelor pe care le aveau. Deschiderea și sprijinul oferite de Consiliul Județean Ilfov nu sunt doar vorbe, ci sunt susținute de rezultate. Raportat la 2015, în anul 2016, județul Ilfov a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, față de o medie națională de 4%, potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar. Rezultatele sunt considerabile în condițiile în care Bucureștiul a crescut cu numai 2%, Timiș cu 5%, Clujul cu 9%, iar Constanța a avut un minus de 4%”.

Corporatia japoneză are o reprezentanță de vânzări pe piața românească din 1999. Grupul japonez deține nouă unități de producție de mașini electrice de găurit, șurubelnițe electrice, rotopercutoare, fierăstraie electrice, motofierăstraie, generatoare în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Brazilia, Germania și Romania.

In 1955, Jujiro Goto, care devenea președintele Makita, este cel care avea să transforme compania într-un grup internațional puternic. –  sursa: Biroul de Presă al CJ Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 3 =