Acasă Info Local București, labirint administrativ

București, labirint administrativ

Este necesară o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei

DISTRIBUIȚI

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consideră că este necesară o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, având în vedere că există o serie de blocaje birocratice care împiedică o bună administrare a oraşului.

„Iar acolo unde există multă birocraţie şi ambiguitate juridică să ştiţi că există şi multă corupţie. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne ţin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului. Nu pentru noi. Pentru generaţiile care vin”, a scris Clotilde Armand duminică, pe Facebook.

Ea dă ca exemplu cele şase Administraţii ale Domeniului Public de la nivelul sectoarelor, care se ocupă, printre altele, de spaţiile verzi, alături de care există şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Capitalei, care se ocupă, de asemenea, de mai multe zone verzi.

„ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetăţenilor. De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cişmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviţei, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) şi se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administraţia Străzilor. Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat şi să mă ocup de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparţine de (atenţie!) Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei„, se mai menţionează în postare.

Clotilde Armand mai afirmă că un primar de sector nu are posibilitatea, în prezent, să întreţină o serie de străzi sau parcuri aflate pe teritoriul unităţii administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here