Acasă Interne Buftea, Dobroești: Dispariția minorilor și siguranța online, în atenția IPJ Ilfov

Buftea, Dobroești: Dispariția minorilor și siguranța online, în atenția IPJ Ilfov

DISTRIBUIȚI

În zilele de 3 și 4 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalității din Ilfov  și-au propus să dezbată cu elevii   de la două unități de învățământ din  localitățile Buftea și Dobroești, anumite probleme pe tema „dispariției minorilor și siguranța online a acestora”.

Astfel, polițiștii de la Prevenire s-au deplasat la cele două unități de învățământ, unde au relaționat cu 74 de elevi, cu vârste cuprinse între  6 și12 ani, în prezența a 3 cadre didactice.

Polițiștii le-au recomandat copiilor să nu meargă neînsoțiți în locuri pe care nu le cunosc, când sunt însoțiți de părinți să nu se îndepărteze de aceștia, să nu intre în vorbă cu persoane necunoscute indiferent ce li se spune sau ce li se promite, să nu divulge persoanelor necunoscute date privind identitatea ori adresa de domiciliu, iar în cazul în care să rătăcesc, să solicite sprijinul adulților preferabil persoanelor care poartă uniformă.

În ceea ce privește siguranță online, polițiștii de la prevenire i-au sfătuit în principal, pe cei 66 de elevi în prezența a 3 cadre didactice, să fie prudenți în ceea ce privește divulgarea datelor personale, să nu comunice cu persoanele străine la solicitarea acestora, să aleagă parole complexe, să nu transmită fotografii cu ei sau membrii familiilor, ori cu bunuri de valoare din imobilele unde locuiesc și, cu atât mai mult, să fie cât mai discreți în ceea ce privește plecarea lor în vacanțe.

Discuțiile purtate cu elevii au fost mai ample, aceștia fiind interesați să afle cum se pot proteja cel mai bine în mediul online.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here