Acasă Educatie Buftea: O fărâmă de speranță

Buftea: O fărâmă de speranță

DISTRIBUIȚI

Voluntariatul a cunoscut în ultimul timp o ascensiune rapidă în domenii diverse. Voluntariatul înseamnă să socializăm mai mult, să-i ajutăm pe semenii noștri dând dovadă de compasiune, înțelegere, dragoste. Prin acțiunile de voluntariat putem obține abilități și cunoștințe noi, dar și competențe sociale.

Pornind tocmai de la ideea că voluntariatul rămâne o activitate demnă de a fi practicată, sprijinită și în școală, Liceul Tehnologic ”Barbu A. Stirbey” din Buftea a găzduit, la 23 mai, un târg caritabil în cadrul proiectului de acțiune comunitară ”De la inimă la inimă !”. Am dorit ca prin acest proiect să mobilizăm preșcolarii, elevii, familiile lor și reprezentanții comunității locale în vederea realizării unui eveniment caritabil, prin participarea directă în cadrul activităților de voluntariat.

Am reușit să unim forțele a peste 200 de voluntari: preșcolari  de la Grădinița ”Căsuța Copilariei” Buftea, elevi, cadre didactice, părinți de la Liceul Tehnologic ”Barbu A. Știrbey” Buftea,  Școala Gimnazială nr. 1 Buftea, Școala Gimnazială nr. 2 Buftea, Fundația ”The Door” Romania și nu în ultimul rand membrii ai comunității locale. Au reușit cu toții să ne bucure cu talentul lor gastronomic, ori să ne încante privirea cu bijuterii realizate hand-made, tablouri, felicitări, cu donații în cărți, cd-uri, jucării, articole vestimentare, dar mai ales cu dorința de a dărui din timpul lor pentru a ajuta.

De asemenea, foarte important a fost sprijinul și încrederea acordate de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Ilfov, Casa Corpului Didactic Ilfov și Primăria  Buftea, care ne-au oferit în felul acesta certitudinea că inițiativa noastră nu va rămâne fără ecou.

Suntem mândri de prima noastră realizare, iar recompensa cea mai de preţ am primit-o zilele acestea, când am reușit, prin ajutorul oferit, să aducem zâmbetul pe buze copiilor de la Fundația ”The Door” să oferim o fărâmă de speranță unei eleve orfane și să bucurăm patru copilași îngrijiți doar de tatăl lor.

Ioana Lăzărina Rotboșean Lospă consilier școlar în cadrul C.J.R.A.E. Ilfov

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + six =